Egyéb kategória

Megvan a magas vérnyomás elleni csodaszer: a cseresznye!

A magas vérnyomással kapcsolatban érdekes elméletet igazoltak a kutatások: ha cseresznyelevet fogyasztunk, az ugyanolyan hatásos lehet, mint ha gyógyszert szednénk a vérnyomásunkra.
vous - 2016.05.09.
Megvan a magas vérnyomás elleni csodaszer: a cseresznye!

Csak Angliában 5 millió ember küzd magas vérnyomással, amit ha nem kezelnek megfelelően, növeli az esélyét a szívinfarktusnak, szívelégtelenségnek, agyvérzésnek, májbetegségeknek és a demenciának is. Nemrég érdekes teória látott napvilágot a magas vérnyomással kapcsolatban, miszerint a cseresznye vagy a gyümölcs levének a fogyasztása csökkentheti a magas vérnyomást. Ezt pedig most egy kutatás is megerősítette, melyet az American Journal of Clinical Nutrition című lapban publikáltak.

A tizenöt jelentkezőnek 60 ml cseresznyekoncentrátumot oldottak fel 100ml vízben, ezt a keveréket fogyasztották. Hogy biztosak legyenek a dolgukban, akadt olyan önkéntes, akinek ugyanolyan színű és szagú placebo-folyadékot adtak. Azoknak, akik a cseresznyeitalt kapták, három órán belül 7%-ot esett a vérnyomásuk – ez egyben azt is jelenti, hogy 38%-kal csökkent az esélye annak, hogy agyvérzést kapjanak, továbbá 23%-kal csökkent esetükben valamilyen szívbetegség kialakulása – olvasható a Daily Mailen.

Forrás:
Pixabay

A Northumbria Egyetem szerint azoknál a pácienseknél, akik gyógyszert szednek magas vérnyomásra, hasonló eredmény figyelhető meg. A tudósok szerint azért lehet ilyen jótékony hatással a cseresznye a vérnyomásunkra, mert fenolsavban gazdag, ami egy természetes antioxidáns.

Szóval fogyasszatok minél több cseresznyét, mert nemcsak finom, de megkímélhet benneteket egy kellemetlen betegségtől is!

Ajánlott cikkek