Egyéb kategória

Klein Dávid megmászta az Annapurnát

Klein Dávid vasárnap felért az Annapurna csúcsára, amely egy 8091 méteres hegy a Himalájában. Ez eddig magyar embernek még nem sikerült. Sőt, úgy tudni, oxigénpalack használata nélkül jutott fel a csúcsra.
vous - 2016.05.02.
Klein Dávid megmászta az Annapurnát

A hegymászónak két hete már majdnem sikerült elérnie a csúcsot, akkor 7400 méterről fordult vissza. Facebook-oldalán ezt írta:

„A négyes táborból három órát másztunk a német társammal, Josttal, és nagyjából 7300–7400 méterig jutottunk. A hely, ahol aztán végül megpihentünk, ideális négyes tábor lenne. (A mostani túl alacsonyan van: kb. 7000 méteren.) Ott aztán gyorsan utánaszámoltunk és beláttuk, hogy ezzel a sebességgel a csúcs még legalább 10–12 óra távolságra volt. A szél erősen fújt, mi azonban már nem éreztük jól magunkat, a csúcsra érkezésünk pedig messze a megállapított visszafordulási időre esett volna. Mivel tudtuk, hogy még lesz lehetőség egy újabb csúcstámadásra, úgy döntöttünk, hogy a többi hegymászóhoz hasonlóan végül mi is később próbálkozunk.”

Dávid április 28-án indult el az alaptáborból, kihagyta az egyes tábort, és rögtön az 5600 méteres táborban éjszakázott. A negyedik tábort ezúttal magasabban, 7100 méteren állította fel. A hajnali órákban indultak útnak, és 13 óra alatt értek fel a csúcsra. A hírt Johnny Walker, az Annapurna Expedíció sajtóreferense egyelőre nem erősítette meg, megvárják Dávid első telefonos bejelentkezését – írja a Mozgásvilág.

Ajánlott cikkek