Egyéb kategória

Álomszép a kilátás a világ egyik legegyedibb múzeumából

2003-ban Reinhold Messner, minden idők egyik legjobb hegymászója, ambiciózus projektbe kezdett, hogy bármikor fel tudja idézni, mennyire imádja a hegymászást. Idén, tizenkét évvel és 45 millió dollárral később megnyílt a Messner Mountain Museum, ami elég látványosra sikerült.
vous - 2015.08.21.
Álomszép a kilátás a világ egyik legegyedibb múzeumából

Hogy miért telt ennyi időbe, mire Messner megvalósította álmát? Például azért, mert hat, egymással összefüggő múzeumot építtetett a dél-tiroli tartomány hegyei közé. Messner 1000 négyzetméteres múzeumában bemutatják az alpesi történelmet, és nagy szerepet kap annak az ismertetése is, mekkora fegyelem kell a hegymászáshoz.

A múzeum úgy néz ki, mintha egy éhes cápa lenne, és nagyra nyitott szájjal várná, hogy a szájába kerüljön valami ehető. Modern, szép, és nekem úgy tűnik, bele is illik a környezetébe. De lehet, hogy csak a fehér színe miatt.

A hegymászók közösségének egyes tagjai viszont nem pont úgy értékelik Messner múzeumát, ahogyan azt várták. Szerintük az építmény csak elrontja a természet szépségét. Bár a múzeum egyediségét én sem tagadom, ebben azért mégiscsak van valami. A kilátás viszont gyönyörű lehet…

További képeket és érdekességeket itt találsz a múzeumról.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.