Egyéb kategória

Ismertek olyat, akinek még sosem tört be a telefonja? Ez a titka!

Ma már mindenkinek okostelefonja van, még a szüleinknek is. Esetleg még a nagyik elvannak a jó öreg nyomkodós téglafonnal, de rajtuk kívül már mindenki az érintős kütyüket használja. De amilyen menők és szépek ezek a telefonok, olyan könnyen törnek. Mégis mit kéne vagy nem kéne tenni, hogy épek maradjanak?
vous - 2016.05.02.
Ismertek olyat, akinek még sosem tört be a telefonja? Ez a titka!

Sok olyan eset van, amikor a telefonunk a sírba visz minket. Például az egyik barátnőm tavaly karácsonyra kapott egy telefont, ami pár nap után rögtön a földön landolt. Igen, be is tört. Az egy dolog, hogy még használható ilyenkor a teló, de olyan szépséghibája lesz, hogy többé kedvünk is alig lesz elővenni. Viszont léteznek emberek, akik még sosem törték be a képernyőjét. Mi lehet a titkuk? Ennek jártam utána.

Védőfóliát használnak

Nyilván ti is használtok védőfóliát és tokot, már csak azért is, mert a szép mintás és színes tokok nagyon jól feldobják a telefonotokat. De egy sima fólia sokkal kevésbé véd, mint egy komoly, masszív üvegfólia. Higgyétek el, inkább az landoljon a földön, mint az eredeti üveg.

Nem a zsebükben hordják

„A telefonnak a zsebben a helye!” El kell keserítselek titeket, már nem így van! Az az időszak már elmúlt, most már jobb helye van a táskánkban, egy direkt erre kialakított részen, ahol nem éri sérülés, sem ütés.

Óvakodnak a víztől és bámilyen folyadéktól

Tegyük fel, megérkeztek egy buliba, ahol leteszitek az asztalra a telefont. A közelében mindenféle üdítő van, s mikor észreveszitek, rögtön elteszitek onnan a mobilt, igaz? Ha nem így van, akkor ezen nagyon gyorsan változtassatok!

Sosem üzengetnek séta közben

Forrás:
pexels.com

Oké, mindenki írásban üzenget már egymásnak. De hogy sétálgatás közben is? Ez is bizonyítja, hogy könnyen elviselhetetlen embert csinál belőlünk a telefonunk. Nemcsak hogy megvan a veszélye, hogy nekimentek valaminek (viccen kívül), vagy elejthetitek a telefont, de akár el is gázolhatnak titeket. Ez az, amit ne tegyetek, nem csak a telefonotok érdekében!

Vezetés közben nem használják

Sosem vezetnek úgy, hogy a térdükön vagy a kezükben figyel a mobiljuk, várva a következő üzenetre. Sok embert ismerek, aki így vezet, sajnos, viszont ti ezt azonnal felejtsétek el, ha nem akarjátok a telótokat és főleg magatokat összetörni.

Elveszik a telefont kisgyerekektől

Forrás:
pexels.com

Ugye, hogy az egyik legnagyobb „ellenség” ebben a helyzetben a pár éves gyerek? Hányszor volt, hogy kitéptem szegény unokahúgom kezecskéjéből a telefonomat, mert biztos, hogy előbb-utóbb földhöz vágta volna. Legyetek résen, ha kisbaba megy játszani hozzátok, az összes telefont tegyétek jó magasra!

Egyébként nem túl nagy kihívás vigyázni a telefonotokra. Nekem eddig még nem sikerült betörnöm egyik mobilomat sem.

Ha pedig beázott a mobilotok, itt egy életmentő tipp Anditól!

Ajánlott cikkek