Egyéb kategória

Tízperces ajándék anyák napjára – egyszerű dobozból csodaszép teatartó

Tartsátok egy helyen a teafiltereket! Hogy hogyan? Készítsetek egy csinos, helyspórolós és praktikus tárolót a számukra. Ebben a dobozban elválasztó kartonok is vannak, így könnyen megtaláljátok a különbözőféle teákat. Ha vendégek érkeznek hozzátok, egyszerre kitehetitek az összesfajtát – így egyszerűen válogathatnak majd közülük.

vous - 2016.04.23.
Tízperces ajándék anyák napjára – egyszerű dobozból csodaszép teatartó

Mivel nekem otthon volt üres NORIE boxom, én ebből készítettem el a kínálót. Már csak egy szép kartonpapírra volt szükségem, amit ti is könnyedén beszerezhettek bármilyen papír-írószer vagy hobbiboltban. Ha van felesleges 10 percetek, és szívesen elkészítenétek ti is ezt a teásdobozt, elmondom, hogyan is készül.

Amire szükségetek lesz:

 • doboz
 • olló
 • vonalzó
 • ceruza
 • karton

Elkészítése:

 • Mérjétek le belülről a doboz mélységét és magasságát. Így megkapjátok az elválasztók méreteit.
 • A doboz magasságának méretét, duplán számítva, mérjétek fel a kartonpapírra, majd jelöljétek be rajta a doboz hosszát is, és vágjátok ki.
 • A kartonpapírt – vonalzó mentén – hajtsátok félbe. Így szép egyenesen tudjátok majd behajtani, anélkül hogy megtörne a papír.
 • Ezt a műveletet ismételjétek meg attól függően, hogy hány elválasztóra lesz szükségetek.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

 

Forrás:
Kerepeczki Anna
 • Végül tegyétek ezeket az A alakú kartoncsíkokat a dobozba. Ha ügyesen mértetek, kicsit beszorul a dobozba, ami segít abban, hogy ne mozduljanak el a pántok, de az A vonal miatt amúgy sem fog feldőlni, hiszen kitámasztja saját magát. De ha gondoljátok, bele is ragaszthatjátok a pántokat a dobozba.
 • Ha ezzel megvagytok, tegyétek bele szépen sorban a különböző teafiltereket.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ha nem rendelkeztek ezzel a NORIE dobozzal – habár még tudtok rendelni, és persze nagyon megéri, hiszen nemcsak a doboz, de a beltartalom is szuper –, akkor bátran használjatok kisebb cipős- vagy elektronikai dobozokat. Ha nem elég szépek, de jó a méretük, csomagoljátok be őket kívülről-belülről egy szép csomagolópapírral.

Forrás:
Kerepeczki Anna

 

Forrás:
Kerepeczki Anna

 

NORIE boxot akarok! Hol tudom megrendelni?

Nagyon sok üzenetet kapunk tőletek, amiben afelől érdeklődtök, hogy hol lehet hozzájutni a dobozhoz. Természetesen mindenkinek válaszolunk, de ha valaki most ezzel a kérdéssel keresne meg minket, inkább eláruljuk a titkot: a NORIE boxot ezen a linken találjátok, és pár kattintással meg is rendelhetitek, hogy másnap már nálatok legyen.

Ha viszont már van üres NORIE boxotok, akkor a teakínálón kívül akár a kábeleiteket is elrejthetitek a segítségével, mindössze az ebben a cikkben leírt lépéseket kell hozzá követnetek. Olyan szép ez a tavaszi doboz, szerintem mindannyian keressük a lehetséges felhasználási módjait és helyét a lakásban.

Na, van 5 percetek egy teára?

Ajánlott cikkek