Egyéb kategória

Tízperces ajándék anyák napjára – egyszerű dobozból csodaszép teatartó

Tartsátok egy helyen a teafiltereket! Hogy hogyan? Készítsetek egy csinos, helyspórolós és praktikus tárolót a számukra. Ebben a dobozban elválasztó kartonok is vannak, így könnyen megtaláljátok a különbözőféle teákat. Ha vendégek érkeznek hozzátok, egyszerre kitehetitek az összesfajtát – így egyszerűen válogathatnak majd közülük.

vous - 2016.04.23.
Tízperces ajándék anyák napjára – egyszerű dobozból csodaszép teatartó

Mivel nekem otthon volt üres NORIE boxom, én ebből készítettem el a kínálót. Már csak egy szép kartonpapírra volt szükségem, amit ti is könnyedén beszerezhettek bármilyen papír-írószer vagy hobbiboltban. Ha van felesleges 10 percetek, és szívesen elkészítenétek ti is ezt a teásdobozt, elmondom, hogyan is készül.

Amire szükségetek lesz:

 • doboz
 • olló
 • vonalzó
 • ceruza
 • karton

Elkészítése:

 • Mérjétek le belülről a doboz mélységét és magasságát. Így megkapjátok az elválasztók méreteit.
 • A doboz magasságának méretét, duplán számítva, mérjétek fel a kartonpapírra, majd jelöljétek be rajta a doboz hosszát is, és vágjátok ki.
 • A kartonpapírt – vonalzó mentén – hajtsátok félbe. Így szép egyenesen tudjátok majd behajtani, anélkül hogy megtörne a papír.
 • Ezt a műveletet ismételjétek meg attól függően, hogy hány elválasztóra lesz szükségetek.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

 

Forrás:
Kerepeczki Anna
 • Végül tegyétek ezeket az A alakú kartoncsíkokat a dobozba. Ha ügyesen mértetek, kicsit beszorul a dobozba, ami segít abban, hogy ne mozduljanak el a pántok, de az A vonal miatt amúgy sem fog feldőlni, hiszen kitámasztja saját magát. De ha gondoljátok, bele is ragaszthatjátok a pántokat a dobozba.
 • Ha ezzel megvagytok, tegyétek bele szépen sorban a különböző teafiltereket.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ha nem rendelkeztek ezzel a NORIE dobozzal – habár még tudtok rendelni, és persze nagyon megéri, hiszen nemcsak a doboz, de a beltartalom is szuper –, akkor bátran használjatok kisebb cipős- vagy elektronikai dobozokat. Ha nem elég szépek, de jó a méretük, csomagoljátok be őket kívülről-belülről egy szép csomagolópapírral.

Forrás:
Kerepeczki Anna

 

Forrás:
Kerepeczki Anna

 

NORIE boxot akarok! Hol tudom megrendelni?

Nagyon sok üzenetet kapunk tőletek, amiben afelől érdeklődtök, hogy hol lehet hozzájutni a dobozhoz. Természetesen mindenkinek válaszolunk, de ha valaki most ezzel a kérdéssel keresne meg minket, inkább eláruljuk a titkot: a NORIE boxot ezen a linken találjátok, és pár kattintással meg is rendelhetitek, hogy másnap már nálatok legyen.

Ha viszont már van üres NORIE boxotok, akkor a teakínálón kívül akár a kábeleiteket is elrejthetitek a segítségével, mindössze az ebben a cikkben leírt lépéseket kell hozzá követnetek. Olyan szép ez a tavaszi doboz, szerintem mindannyian keressük a lehetséges felhasználási módjait és helyét a lakásban.

Na, van 5 percetek egy teára?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.