Egyéb kategória

Szanaszét heverő, tekergőző, gabalyodó kábelek? – így tüntessétek el őket!

Van egy top 10-es listám: az általam legutálatosabb dolgokról, amelyben kiemelt szerepet kapnak a szanaszét heverő, tekergőző, gabalyodó vezetékek. Felfoghatatlan számomra, hogy míg vezetékes telefon és egér már nem létezik, hogy nem tudják megoldani ezt a többi kütyünél is. Jó, jó, tudom, mert áramról működnek – sajnos.
vous - 2016.04.22.
Szanaszét heverő, tekergőző, gabalyodó kábelek? – így tüntessétek el őket!

Emellett szintén zavar, hogy a routerek, modemek, hosszabbítók és társaik nem túl csinosak. Úgy döntöttem, megoldást keresek erre a problémára, és lám, a neten szörfözve sikerült rátalálnom egy igen egyszerűen és olcsón kivitelezhető megoldásra.

Mivel volt otthon egy üres NORIE-boxom – amit nem szerettem volna kidobni –, gondoltam, újrahasznosítom, és készítek belőle egy „takarást” a hosszabbítók és vezetékek számára. Ha szívesen elkészítenétek ti is, leírom, hogyan csináljátok!

Amire szükségetek lesz:

  • doboz
  • sniccer
  • vonalzó
  • vágódeszka
  • ceruza

Elkészítése:

  • Mérjétek le a doboz oldalának szélességét és magasságát, majd arányosan méricskéljétek, és jelöljétek be rajta a vezetékek kivezető lyukainak helyét.

Forrás:
Kerepeczki Anna
  • Ugyanezt tegyétek meg a másik oldalon is.
  • Ha ezzel megvagytok, tegyetek a doboz alá egy vágólapot vagy vágódeszkát, és – a vonalzó mentén – vágjátok ki a lyukakat egy sniccerrel.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ilyen egyszerű! Ezután már mehetnek is bele azok a kütyük, amelyeket szívesen elrejtenétek. Hát nem pofonegyszerű?

Hogy mi van a NORIE-boxban?

A tavalyi doboz tartalma meglepetés volt, idén viszont nem tartogatott zsákbamacskát Takács Nóra, és megmutatta, mit rejt a tavaszi NORIE-box. Ebből a videóból megtudhatjátok, mi is lapul a tavaszi dobozkában! Annyit elárulhatunk, nemcsak a külcsín, de a belbecs is elismerésre méltó! Ha pedig rendelni szeretnétek, csak kattintsatok ide: NORIE-box.

Ha nem rendelkeztek NORIE-dobozzal – habár még tudtok rendelni és persze nagyon megéri, hiszen nemcsak a doboz, de a beltartalom is szuper –, akkor bátran használjatok pl. kisebb cipősdobozokat. Ha nem elég szépek, de jó a méretük, csomagoljátok be őket csomagolópapírral.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.