Egyéb kategória

Áprilisi programáradat: bringázás a Duna partján és nemzetközi könyvfesztivál

Elérkeztünk egy újabb tavaszi hétvégéhez! Igaz, nem lesz kirándulóidő, de annál érdekesebb programok várnak rátok. Ha tehetitek, látogassatok el mindre!
vous - 2016.04.22.
Áprilisi programáradat: bringázás a Duna partján és nemzetközi könyvfesztivál

23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Az április 21-től 24-ig tartó könyvfesztiválon több mint 30 ország állít standot és küldi el szerzőit Budapestre, s a legtöbbjüket új magyar nyelvű kötet köszönti. Visszatérnek korábbi, megbecsült vendégek, Kína, Izrael, Románia, a skandináv országok, Palesztina, vagy Németország, amely idén is Ausztriával és Svájccal állít közös standot. Első alkalommal üdvözölhetjük a kiállítók között Csehországot és a kortárs cseh irodalmat, a #nemcsakhrabal elnevezésű standon.

A könyvfesztivál története

Az UNESCO azzal a kéréssel fordult a könyves társaságokhoz, győzzék meg kormányaikat arról, hogy április 23-át, Szent György napját hivatalosan nyilvánítsák a könyv és a szerzői jog világnapjává. Magyarország az elsők között csatlakozott a világnap új intézményéhez. 1995 áprilisától a könyvfesztivált a könyvet és alkotóját elismerő világnap jegyében, régi katalán szokás szerint könyv és vörös rózsa kölcsönös ajándékozásával indítják.

Festeni hív a Duna – Föld napja 2016

Egy közös alkotásra invitál titeket a Mindspace csapata: lemerészkedhettek egészen a Duna-partig, ahol kezetekbe ragadjátok az ecsetet, színes ceruzát, zsírkrétát, és előcsalogatjátok a bennetek rejlő kreativitást. Megkötés nincs, mindenki szabadon eresztheti fantáziáját, és belemerülhet a rajzolás-festés élményébe. További információkról ide kattintva olvashattok!

A Vadász és a Jégkirálynő

Arról már írtunk nektek, hogy milyen elképesztő jelmezek lesznek a filmben, mikor kijött az első előzetes. Most pedig végre megnézhetjük a teljes filmet. Már alig vártuk! Szerintem ti is kedvet kaptok, ha megnézitek a trailert:

I Bike Budapest 2016

Az I Bike Budapest egy biciklis örömünnep, ami mindenkié, aki Budapesten bringázik. Azt szeretnék a szervezők, hogy Budapest végleg bringás város legyen. Most kipróbálhatjátok, milyen lezárt utakon és hidakon tekerni. Az útvonalért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek