Egyéb kategória

Életmentő megoldások zsíros hajú lányoknak

Kétféle lány létezik: aki mindennap mossa a haját, és mégis zsírosodik, és aki heti egyszer mossa, és akkor is bűntudatból, mert egyébként a haja tökéletes állapotban van. Kiábrándító, ugye?

vous - 2021.04.28.
Életmentő megoldások zsíros hajú lányoknak

Én az első kategóriába tartozom, és nem azért, mert nem törődöm a hajammal, pont ellenkezőleg. Százféle terméket kipróbáltam már, de mind hiába. Annyira irigylem azokat, akik felkelnek, minden szuper egyből, és hetekig képesek kiengedett hajjal mászkálni az utcán, miközben én sakkozom az idővel, hogy pontosan a fontosabb esemény előtt mossam meg a hajamat, mert persze másnap már kétesélyes a dolog. Igazságtalanság!

Vannak viszont olyan jól bevált trükkök, amik mindig megmentenek, amikor kifutok az időből, de valamit hirtelen kreálnom kell, hogy ne tűnjön fel senkinek a problémám.

Száraz sampon

Anyukám már régóta mondta, hogy próbáljam ki, de akkor még úgy képzeltem el, mint egy fura port, amit a fejbőrömre kell szórnom és zöld lesz tőle a hajam. Azt hiszem, egy videóban láttam ezt, és nagyon elrémisztett. Manapság viszont annyi új, modern termék van erre, hogy hihetetlen! Vettem a bátorságot, hogy kipróbáljak egyet, és azóta annyira hozzám nőtt ez a varázslat, hogy el sem tudnám képzelni nélküle az életem. De vigyázzatok vele, ha túl sokat használjátok, komoly bajt is okozhat!

Forrás:
pixabay.com

Hajpánt

Ezt inkább megelőzésre használom, mint megoldásra, elvégre ha felnyomom a fejem tetejére a hajam, csak jobban látszik az, aminek nem kéne. Megelőzésként viszont tökéletes, főleg a fülledt időjárásban vagy sportoláskor, amikor érezzük, hogy párologtat a homlokunk és a fejbőrünk.

Fonat

Nemcsak trendi, de még hasznos is! Áldom az eget, hogy végre fénykorát éri a hajfonat (nem mintha eddig nem lett volna divatos). Ha csak az első tincsekkel van problémám, elég egy apró fonat oldalra, ha pedig amúgy is elegem van a hajkoronámból, összefogom és befonom. Mindenhogy jó döntés!

Ami a legjobb, már rövid hajú lányok is befonhatják a hajukat!

Forrás:
pixabay.com

Egyre ritkábban

Amikor úgy érezzük, hogy zsíros a hajunk, egyből megmossuk. Nos, ez rossz döntés, mivel a gyakori hajmosás épp hogy zsírosodáshoz vezet és a fejbőrünknek, a hajhagymáinknak sem teszünk jót vele. Amikor tudjuk előre, hogy kibírhatunk pár napot nélküle, húzzuk el minél tovább a hajmosást, míg végül a hajunk szépen beáll ehhez az időtávhoz. Na, ez az, ami igazán megéri!

Frufrumosás

Ha van frufrutok, akkor tudjátok, hogy mennyire nem könnyű vele együtt élni, bármennyire is jól tud mutatni. Ha ráadásul ti is az első kategóriába tartoztok, akkor ez a megoldás lesz az új kedvencetek: az egész hajkoronátok helyett csak a frufrutokat mossátok meg! Így a látvány egyértelműen friss és üde lesz, de mégsem károsítjátok az egész fejbőrötöket.

Irigykedés helyett lépjünk a trükkök mezejére!

Ajánlott cikkek