Egyéb kategória

Fehér mez és sűrű bajusz – így festettek a magyar focisták száz évvel ezelőtt

1903. április 5-én a magyar csapat második hivatalos mérkőzését játszotta a Millenáris sportpályán – az akkori Csehország ellen, és 2:1-re győzött. A magyar labdarúgó-válogatott történetének első gólját a korszak legjobb futballistája, dr. Borbás Gáspár, az FTC játékosa szerezte. Az évforduló alkalmából, íme, a magyar foci hőskora 7 fotón – a Fortepan archívumából.

vous - 2016.04.05.
Fehér mez és sűrű bajusz – így festettek a magyar focisták száz évvel ezelőtt

1904 – a Magyar Athletikai Club „Old Boys” csapata a Margitszigeten, jobbra fehér sapkában Magyar Elek újságíró, gasztronómiai szakíró.

Ha még több fekete-fehér fotót nézegetnétek, látogassátok meg a Kultjelző oldalát!

Forrás:
Fortepan

.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.