Egyéb kategória

Varázsoljatok álomalakot néhány egyszerű divattrükkel!

A tavasz közeledtével mindannyian megújulásra vágyunk. Hirtelen kisüt a nap, minden lágy színekbe borul, mi pedig úgy érezzük, a testünk és a lelkünk új életre kel. A hosszú, téli, szinte már reménytelennek tűnő szürkeség után most végre kreatívan, frissen kezeljük az öltözködés kérdését. Ilyenkor sokkal nyitottabbak vagyunk, epedezve várjuk a boltok tavaszi kínálatát, és könnyebben választunk valami újdonságot, ami más, mint az eddig megszokott ruháink.

vous - 2016.04.04.
Varázsoljatok álomalakot néhány egyszerű divattrükkel!

Ha felszaladt rátok néhány kiló a téli időszak alatt, vagy valamiért elégedetlenek vagytok magatokkal, ne csüggedjetek, minden kis hiba korrigálható. Csak néhány apró trükköt érdemes elsajátítani hozzá. A divat azért is izgalmas dolog, mert egyrészt kifejezésre juttathatjátok a stílusotokat, az érzéseiteket, másrészt kikísérletezhetitek, hogy mi az, ami a legjobbat hozza ki a megjelenésetekből. Most segítek nektek rájönni, hogy hogyan hangsúlyozzátok ki az előnyös tulajdonságaitokat.

Hosszú lábak

Ha azt szeretnétek, hogy a lábaitok hosszabbnak hassanak, hangsúlyozzátok ki őket néhány trükkel. Viseljetek magas derekú nadrágokat és szoknyákat, ezek optikailag sokat hozzátesznek a lábatokhoz. A rövid szabású blézerek és felsőrészek látszatra lerövidítik a test felső részét, így a figyelem még inkább a lábakra terelődik, hosszítva azokat. A magas sarkú cipők is hosszítják és formásabbá teszik a lábatokat, és a testtartás is sokkal elegánsabbá válik tőle. Kerüljétek azonban azokat a szoknyákat, amelyek lábszárközépig érnek. Ezek rövidítik a lábat, és alacsonyabbnak fogtok látszódni benne. Ha mindenképpen ezt a fazont választanátok, magas sarkú cipővel viseljétek együtt. A rövid sortok, miniszoknyák magas sarkú vagy telitalpú cipővel igen hatásosak.

Forrás:
Song of style

Forrás:
Song of style

Vékony lábak

Viseljetek sötét színeket, vagy sötétebb harisnyát, ezek ugyanis karcsúbbá teszik a test alsó részét. Ha vékonyabbá szeretnétek tenni a lábaitokat kerüljétek el a túl mintás harisnyákat vagy a zsebekkel és varrásokkal teli nadrágokat. A minták is a lábra terelik a hangsúlyt, ha ezt szeretnétek elkerülni, válasszatok az egyszínű darabok közül. Nyugodtan viseljetek felül oversize vagy vállhangsúlyos ruhákat, ezek optikailag nagyítják a felsőtestet, így a lábak még vékonyabbnak hatnak majd.

Forrás:
Song of style

Darázsderék

Forrás:
Song of style

Nektek is lehet darázsderekatok, néhány egyszerű módszerrel. A magas derekú szoknyák és nadrágok pont a testetek legkarcsúbb pontján végződnek, ezzel hangsúlyozva ki a derekat. Ha derékból bővülő szoknyát választotok, leginkább az A vonalat javaslom. A lefelé bővülő szoknyafazon viselésekor a derék még karcsúbbnak hat. Egy hangsúlyos övvel is hasonló hatást érhettek el. Ha csónaknyakú, felül egy vízszintes, egyenes vonalban végződő, szűk ruhát vagy felsőt választotok, a felső vonal szélesebb lesz, mint a derékvonalatok, így keskenyebbnek tűnik majd a derekatok. Kerüljétek a bő, oversize vagy zsákruhákat, amelyek elfedik az alakot.

Forrás:
Song of style

Forrás:
Song of style

Vékonyabb karok

Forrás:
Song of style

Ha vékonyabb karokat szeretnétek, viseljetek olyan ruhát, amelynek van ujja. Lehet akár rövid, hosszú vagy háromnegyedes, a lényeg, hogy fedjétek el a kar egy részét. A sötét színek is karcsúsítanak, ezt a trükköt a test bármely pontján alkalmazhatjátok. Kerüljétek el azoknak a ruháknak a viselését, amelyek ujjatlanok, és túl sokat láttatnak a karokból.

Forrás:
Song of style

Nagyobb mellek

Forrás:
Song of style

A melleket úgy tudjátok nagyobbnak mutatni, ha magasan záródó felsőrészt viseltek. A garbó, vagy éppen az atléta fazon szintén ezt a hatást erősíti. Bátran viseljetek push-up melltartót, ezzel megemelhetitek a melleket, de kerüljétek el a túl sok szivacsot. A fodros felsőrészek, zsabók és a mintás pólók is nagyobbnak mutatják a melleket.

Forrás:
Song of style

Lapos has

Forrás:
Song of style

Ha elégedetlenek vagytok a hasatokkal, ne viseljetek olyan darabokat, amelyek teljesen szűkek. Ne feledjétek oldalról is megnézni magatokat a tükörben. Válasszatok deréktól vagy mell alól bővülő fazonokat, ezek elfedik a plusz kilókat a has tájékon.

Forrás:
Song of style

Ne feledjétek, hogy a megfelelő színek, fazonok és anyagok megválasztásával el tudjátok fedni azokat a részeket a testeteken, amelyekkel nem vagytok elégedettek. Fontos, hogy ha valamit el akartok takarni, tereljétek a hangsúlyt a testetek egy más részére.

Ha követitek a tanácsainkat, a tavasz számotokra is megújulást és magabiztosságot hozhat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.