Egyéb kategória

Belőletek is lehet IRONGIRL! Tegyétek meg velünk együtt az első lépést!

Az újévet már bőven magunk mögött hagytuk. Néhány VOUS-lánnyal karöltve mégis mertünk nagyot álmodni és fogadni: idén mi is lefutjuk az IRONGIRL-t!
vous - 2016.03.31.
Belőletek is lehet IRONGIRL! Tegyétek meg velünk együtt az első lépést!

Most miután ezt leírtam, rázom a fejem, hogy ez bizony jelenleg lehetetlennek tűnik. Na, de nem olyan fából faragtak ám minket! Ráadásul az IRONMAN 70.3 szuper csapata mindvégig segíti a felkészülésünket és egyben a tieteket is! A havi egy közös jónő-futásnak köszönhetően idén is felkészülten futhatjátok le az IRONGIRL-t, aminek az arca idén is Takács Nóra lesz.

Hogyan lesz valakiből futó, ha eddig sohasem sportolt?

„Amikor Nórival elkezdtük az edzést, 1 kilométert sem volt képes lefutni. Éppen ez volt a célja a felkészülésnek, most már ő is elhiszi, hogy képes rá. Persze ezt nem csak akarni kell, testben és fejben egyszerre kell elérni ezt a szintet” – meséli Kropkó Péter Nóra tavalyi felkészülésének történetét. Ha kíváncsiak vagytok Péter és Nóra közös interjújára, ide kattintva elolvashatjátok!

Hogyan és hol lehet nevezni a versenyre?

Az idei IRONGIRL versenyt július 31-én futhatjátok le, de előbb érdemes időben neveznetek, amit ide kattintva tehettek meg! Az idei versenyen a tavalyihoz képest rövidebb távot kell a jelentkezőknek teljesítenie, a tavalyi 10 kilométer helyett ugyanis „csak” 6 kilométernyi futás vár a bátrakra.

Fussunk együtt csütörtökön!

Forrás:
Facebook / Hogyan legyek jó nő?

Takács Nóra tavalyi sikereit látva a VOUS-lányok kedvet kaptak az új, sportos életmódhoz. Főszerkesztőnk, Eszter, junior hírszerkesztőnk, Nina és szerzőnk, Anna és én is lefutom a hat kilométeres távot. Bevalljuk, Nórához hasonlóan a futás és köztünk sincs rendszeres kapcsolat, sőt! Finoman fogalmazok, ha azt mondom, a VOUS-lányok bizony nincsenek jó kondiban. Mától ennek vége! Tartsatok velünk az első csütörtöki futáson, ahol megtesszük az első lépést a kívánt bikinialak és az IRONGIRL teljesítése felé.

  • Időpont: március 31., 18.00
  • Helyszín: Margitsziget, Árpád híd felőli lehajtónál lévő parkoló
  • Program: közös bemelegítés, nyújtás, majd tudásszint szerint beosztott csoportokra oszlunk és különböző távokon, eltérő tempóban futunk, kocogunk, a legkezdőbbek gyors sétára számíthatnak. A legerősebb csoportban futók 1 teljes szigetkört fognak teljesíteni.
  • Edzők: Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN és az IRONMAN 70.3 Budapest Triathlon Club edzői

Első a ruha, akarom mondani, a futás!

Ahogy a versenyen, úgy a közös futáson is bárki részt vehet felkészültségtől függetlenül. A VOUS-lányok közül Anna saját bevallása szerint egy hete a taposógépet futógépre cserélte a konditeremben. Ráadásul egyetért velem abban, hogy nemcsak testileg, de ruhaügyileg is készülni kell a futásra.

Én az elmúlt pár napban igyekeztem mindent beszerezni, ami egy futáshoz kellhet, hiszek ugyanis abban, hogy egy általunk kedvelt ruhában nemcsak jól érezzük magunkat, de több kedvvel is állunk neki a köröknek!

Nina is hasonlóan áll a készüléssel, futni még semmit nem futott, de AZ edzőruhát lázasan keresi:

Egyelőre még csak a tökéletes futószerkómat próbálom összeállítani – ezt a részét még kimondottan élvezem.

Forrás:
VOUS

Főszerkesztőnk Eszter pedig lélekben és fejben készül: “Már többször is álmodtam a futással és az edzésekkel, de az első Jónő Futás lesz a fizikai felkészülés kezdete.” – amire mint mondja, nagy szüksége van.

Mivel a mozgás és a futás a jelenlegi életünknek nem része, így hatalmas erőt és motivációt ad a VOUS-lányoknak Takács Nóra, aki tavaly már lefutotta az IRONGIRL-t és azóta sem tétlenkedik: “Hetente többször futok, és jól esik a mozgás. Sohasem mondom – és szerintem más se mondja – egy kiadós futás után, hogy ezt meg minek csináltam? Sohasem bánom meg, ha futok egy kört, ha feszesítem az izmaim, ha mozgásra ösztönzöm a szervezetem. Sőt, igénylem!” – meséli Nóra az Ironman Budapesttel készített interjúban.

Reméljük, meghoztuk a kedveteket, és látva a mi „felkészültségünket”, bátran csatlakoztok hozzánk. Gyertek és küzdjünk meg együtt a kilométerekkel! 🙂

Találkozzunk az Árpád híd felöli lehajtónál lévő parkolóban, ahol egy Ironman Budapest feliratú busz keressetek! Itt mindenkit hűsítővel várunk, ráadásul a csomagotokat is letehetitek a futás idejére!

Csatlakozzatok március 31-én, de addig tudjatok meg mindent a helyes nyújtásról!

És persze futásról is!

Más távot futnátok?

Ha úgy érzitek, a 6 kilométeres IRONGIRL helyett más távot szeretnétek futni, akkor jelentkezzetek BEFiTRUN-ra. A különleges élményfutásnál 10 kilométer vagy a félmaratoni táv (21,1 kilométer) közül választhattok. “Különleges fényelemek, UV-aktív testfestések, látványos rajt és befutó, a pályán három tematikus fotópont, a nyári estét meghatározó, lüktető zene, no és mindehhez Budapest pazar kulisszái.” – írják a versenyről, amire ide kattintva jelentkezhettek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.