Egyéb kategória

Az igazi foszlós, illatos házi kalács titka

Ünnepi alkalmakkor alapételünk, a kenyér kaláccsá változik: a kenyértészta tojással, vajjal, tejjel gazdagodik, sőt, gyakran kerül bele mazsola, dió, mák, vagy a sósabb változatoknál sonka, medvehagyma. A húsvéti asztalról elmaradhatatlan, a házi az igazi, amihez mutatunk is egy alapreceptet.

vous - 2021.03.29.
Az igazi foszlós, illatos házi kalács titka

A kalács alapja tulajdonképpen egy egyszerű, kissé édes kelt tészta, amibe a liszt és az élesztő mellett vaj, tej és tojás is kerül. A lényeg a jó és friss alapanyag, a hozzávalók hőmérséklete – vagyis mindig szoba-hőmérsékletű alapanyagokkal érdemes dolgozni a kelt tésztánál, hogy az élesztő a leghatékonyabban tudjon dolgozni. A kalács annál foszlósabb és finomabb, minél szebben kidolgozott és kelesztett a tészta.

Ha kíváncsiak vagytok az ínycsiklandó kalács receptjére, látogassátok meg a Cookta oldalát!

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
Világ
Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
vous - 2025.06.12.
Tudományos együttműködést indított a Velencei-tóért a Kodolányi János Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A több kutatást és tudományos vizsgálatot is magába foglaló kezdeményezés célja, hogy átfogó turisztikai, szociológiai és demográfiai képet adjon a Velencei-tó térségének helyzetéről. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Domokos Tamás, a Kodolányi Egyetem elnöke és Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke Székesfehérváron, az felsőoktatási intézmény székhelyén.

Otthon

Miért fontos a kerti világítás?
Otthon
Miért fontos a kerti világítás?
vous - 2025.06.07.
Az ingatlanhoz tartozó szabadtéri területet úgy alakíthatjuk ki, ahogy csak szeretnénk: bevethetjük növényekkel, kialakíthatunk rajta egy pihenőhelyet, funkcionálisabbá tehetjük kényelmes kerti bútorokkal és akár kerti partik, szabadtéri sütögetések színhelyévé is válhat.