Egyéb kategória

5 kérdés, amire ha választ kaptok, kiderül, jó autószerelőt választottatok-e

Jó autószerelőt nem egyszerű találni. A legtöbb ember azt gondolja, a helyi szaki úgy ver át, ahogy tud, a márkaszervizeknél meg a havi fizetését félti. Pedig egy kis utánajárással és néhány kérdéssel meggyőződhettek arról, jó autószerelőt választottatok-e, legyen szó szakemberről vagy márkára specializálódott szervizről.

vous - 2016.03.28.
5 kérdés, amire ha választ kaptok, kiderül, jó autószerelőt választottatok-e

Kit hívjatok, ha lerobban az autótok?

A legtöbb ember onnantól, hogy leteszi a KRESZ-vizsgát és megszerzi a jogsit, úgy érzi, már mindent tud. Pedig nem! Legtöbbször a való életben, vezetés közben tanuljuk meg, mi a teendő egyes helyzetekben. Ilyen például, amikor szó nélkül cserben hagy minket négykerekű barátunk. S hogy mi segít ilyenkor? Például egy letölthető telefonszámlista!

5 kérdés…

amire ha választ kaptok, kiderül, jó szerelőt választottatok-e

  1. Ért-e a szerelő az adott márka javításához, van-e hozzá alkatrésze?
  2. Vállal-e garanciát a javításra?
  3. Utángyártott vagy gyári/eredeti alkatrészeket használ?
  4. Biztosít-e csereautót, ha többnapos a javítás?
  5. Értesít-e a hibáról, megoldásról, javításról?

Ezek mellett persze fontos, hogy a műhely/szerviz a közeletekben legyen, ne felejtsetek el gondolni a hazaútra! Nem mellékes, hogy a szakember legyen segítőkész, kommunikáljon veletek, és egyeztessen, mielőtt bármilyen hiba javításáról, alkatrész cseréjéről döntene. Ha ezekről a kérdésekről és válaszokról meggyőződtetek, nyugodt szívvel hagyhatjátok ott féltett autótokat!

Forrás:
iStock

Csökkentsétek a balesetek kockázatát az autótok színével!

A színek azonkívül, hogy gyógyítanak, feldobják a szürke napokat, még akár vigyázhatnak is ránk. Gondolok itt például arra, hogy nem mindegy, milyen színű autóban ülünk. Na nem azért, mert a piros szexibb, a fekete meg férfiasabb, hanem mert egyes autószínekkel csökkenthetjük a balesetek kockázatát. Ide kattintva elolvashatjátok a teljes cikket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!