Egyéb kategória

„Én is sokat tanultam a jónőktől” – Interjú Takács Nórával

Takács Nóra február 8-án ünnepelte Hogyan legyek jó nő? nevű Facebook-oldalának ötödik születésnapját. Alig telt el pár hét, és a gyönyörű műsorvezetőnő élete újabb mérföldkőhöz ért: rajongóinak száma elérte a kétszázezret. Ez alkalomból beszélgettem vele sikerről, az elmúlt öt év örömeiről és tanulságairól.
vous - 2016.03.26.
„Én is sokat tanultam a jónőktől” – Interjú Takács Nórával

Milyen érzés, hogy ekkora rajongótábor jött össze az oldaladon?

Nagyon boldogok vagyunk, és csodálatos érzés. Az utolsó ezer rajongó érkezését a teljes csapattal együtt izgultuk végig. Itt volt Gábor, Bence, és Tekla is csatlakozott hozzánk. Sőt, még a VOUS stylistját, Dórit is felhívtuk, aki mindenórás kismama, ezért nem lehetett velünk a stúdióban személyesen. Nyilván a 200 000-es szám önmagában is sok, de belegondolva, hogy a legelső perctől kezdve, 5 éve minden pillanatnál jelen voltam, pláne elképesztő számomra ez a nap. Emellett pedig nagyon megható is.

Gondoltad volna valaha, hogy egyszer ennyien lesztek?

Reális célokat szoktam kitűzni magam elé, így az elején már annak is örültem volna, ha száz követő összejön. Persze idővel, a számokkal együtt, a vágyaim is nőttek, de sosem gondoltam volna, hogy ennyien leszünk egy szép napon.

Szerinted mi lehet a titka az oldal sikerességének?

Úgy vélem, nagyon fontos a mindennapos jelenlét, az, hogy mindig ott vagyok a lányoknak, és bármilyen kérdéssel bármikor fordulhatnak hozzám. Az, hogy biztosak lehetnek abban, hogy én válaszolok nekik, sokat nyom a latban, ettől személyes, és ez mind hozzájárul ahhoz, hogy folyamatosan gyarapszik a jónők tábora.

Gyakran szervezel közös programokat: volt már jónőtábor, és a rajongóiddal együtt futottátok le az Irongirlt. Melyik volt ezek közül a kedvenced?

Annyi programunk volt már közösen a lányokkal, nehéz lenne egyet kiemelni. Voltak jónőnapok, jónőtábor, közös futás, különböző előadások, workshopok, dedikálások. Ilyenkor kiderül, hogy az oldalon tényleg velem beszélgetnek a lányok, ugyanis gyakran jönnek oda, hogy „emlékszel, én írtam, hogy…”, és legtöbbször emlékszem. Persze 5 év elteltével ez egyre nehezebb feladat, de igyekszem tartani a tempót a levelek mennyiségével, amik egyébként hol szívmelengetőek, hol viccesek, hol tanulságosak. Én is nagyon sokat tanulok belőlük nap mint nap.

Forrás:
Takács Nóra

Említetted, hogy bátran fordulnak hozzád a lányok. Van kedvenc rajongói történeted, amit szívesen megosztanál?

A legmeghatóbb az számomra, amikor daganatos betegséggel küzdő jónők írnak és osztják meg velem, hogy kíváncsian várják és nézik a hajas videóimat, mert alig várják, hogy idővel elkészíthessék maguknak az adott frizurát. Ilyenkor igazán értelmet nyer a munkám, és nagyon megérintenek ezek a visszajelzések. Az átalakításokon szintén rengeteg különleges emberrel ismerkedhettünk meg. Voltak vicces és szívhez szóló történetek, de volt, hogy szomorú, nehéz sorsú jónő érkezett átalakításra, és csodás volt azt látni, ahogy ezek a lányok/hölgyek egyszeriben kinyíltak és mosolyogni kezdtek egy kis törődésnek, odafigyelésnek köszönhetően. Tényleg igaz a „Jónő Himnuszunk” szövege: a boldog nő a legszebb nő.

Sokszor fiatal, kamasz lányok kérik a segítségedet. Ezt hogyan éled meg?

Szuper érzés, hogy bár már korosztályban nem vagyok közel hozzájuk (bizony, rég volt már az általános iskola), mégis szívesen kérnek tőlem tanácsot lányos dolgokban. A napokban például egy tizenhárom éves kislány hívott fel, hogy interjút készítsen velem egy beadandó dolgozatához, mondanom sem kell, szupercuki volt az egész! Leírhatatlanul jó érzés, hogy az emberek ennyire keresik a társaságomat és közel engednek magukhoz, de ez egyben óriási felelősség is.

200 000 barátnőm van jelenleg, ez igazán nem semmi. Kiváltságosnak érzem magamat. Köszönöm mindenkinek, hogy így lehet.

Ajánlott cikkek