Egyéb kategória

Robbantások brüsszelben: 34 ember meghalt, magyarok is megsérültek

Kedd reggel két robbanás rázta meg a brüsszeli repülőteret és volt egy detonáció a metróban is. Délelőtt a belga szövetségi ügyészség terrortámadásnak minősítette a robbantásokat.
vous - 2016.03.22.
Robbantások brüsszelben: 34 ember meghalt, magyarok is megsérültek

A belga tévé értesülései szerint legalább 198 ember megsérült és huszonhatan meghaltak kedd reggel, mikor két robbanás történt a brüsszeli Zaventem repülőtéren. A tűzoltóság szerint a merényleteknek összesen eddig 34 halálos áldozata van. A brüsszeli magyar nagykövet az m1-nek azt nyilatkozta a robbantásokban két magyar megsérült, ám magyar halálos áldozatról egyelőre nincs információjuk.

A reptéren mindkét detonáció a chek-in pultoknál történt, az egyik az American Airlinesénál. Kilenc után arról érkeztek hírek, hogy a brüsszeli metróban is robbantottak, Maalbeekben füst szállt fel egy megállóból. Állítólag egy másik bombát is találtak, aminek a hatástalanításán már dolgoznak.

A belga szövetségi ügyészség terrortámadásnak minősítette a Zaventem reptéren és a metróban történt robbantásokat – írja az Index. A repteret lezárták, az oda vezető vonatjáratokat és az összes repülőjáratot elterelték.

Sokan a keddi robbanásokat összefüggésbe hozták azzal, hogy pár nappal ezelőtt fogták el a belga rendőrök Salah Abdeslamot, aki a párizsi merényletek fő gyanúsítottja.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.