Egyéb kategória

Igazságok, melyekről a depressziós emberek nem beszélnek, de jó, ha tudjátok

A depressziót még mindig köd és homály fedi, pedig egyre többet foglalkozunk vele. Én a személyes élménybeszámolókban hiszek, abban, hogy maguk az érintettek meséljenek a depresszióról. Elvégre attól lesz hiteles és attól válik emberközelivé.
vous - 2016.03.20.
Igazságok, melyekről a depressziós emberek nem beszélnek, de jó, ha tudjátok

Szerettem Hayden Panettiere-t, mikor nyíltan beszélt a szülés utáni depressziójáról, és ezért bírom az olyan embereket, akik például írnak egy posztot a YourTango oldalára arról, hogy melyek azok az örök érvényű és gyötrelmes igazságok, melyek noha igazak, kevés depresszióstól fogjátok hallani.

Nem döntöttek úgy, hogy depressziósok lesznek

Forrás:
pexels

Nem a macskájuk halála készteti őket arra, hogy depressziósok legyenek, és igen, gyógyszerek után nyúlhatnak, ami segít valamelyest, de a nap végén ugyanúgy depressziósként néznek a tükörbe.

Az agyuk az ellenség

Az agyukban ott ül egy gonosz, kicsi emberke, aki folyton azt sulykolja beléjük, hogy senki nem szereti őket, nem elég jók, és hogy mennyire szörnyű emberek. Ezekkel minden percben meg kell küzdeniük, mint ahogyan egy újságíró küzd meg a gonosz kommentekkel.

Soha ne mondjátok azt, hogy felejtsék el, hogy depressziósok!

Sok dolgot nem szabad mondani egy depressziósnak, de legfőképpen azt nem, hogy ne törődjön a depressziójával, nézzen meg egy naplementét, és örüljön az életnek. Ez körülbelül annyira hatásos, mintha azt mondanák nektek lábtörés után, hogy sétáljatok. A depresszió nem olyasmi, ami egy kis kókuszolajtól elmúlik, oké?

Senki nem tudja őket megjavítani

És ez nagy szívás. A depresszió kordában tartható gyógyszerrel, de nem mulasztható el, mint a fejfájás. Sőt, könnyen lehet, hogy a gyógyszer, ami hatott, többé nem hat, mert a depresszió egy fejlődő betegség. Ott támad, olyan ponton ragad meg, amiről nem is tudtátok, hogy létezik.

Úgy érzik magukat, mint egy kísérleti nyúl

A gyógyszerváltás, és az, hogy próbálkoznak a tökéletes adag beállításával, maga a pokol. Mintha újból és újból kiszakadnátok a testetekből, héjatokból, és csak a gyógyszereken múlik, hogy ismét a régi önmagatok lehessetek. Kiszolgáltatott érzés, és rossz.

Forrás:
pexels

A depresszió önzővé tesz

Depressziósként rengeteg időt töltenek a fejükben, önmagukról gondolkoznak megállás nélkül, és utálják magukat, hogy körül vannak véve csodálatos emberekkel, ám ők nem tudnak barátként ott lenni nekik.

A depresszió elvesz mindent

A mélyebb pontokon ugyanis nem érdekli őket semmi: se a kedvenc hobbijuk, se a mosakodás, se az evés. Csak fekszenek az ágyukban, és minden nagyon-nagyon rossz. Egyre rosszabb. Értelmetlen belekezdeni bármibe is.

Néha az eltűnés egy jó lehetőségnek tűnik

A depressziósok nem igazán a halál gondolatával kacérkodnak, hanem egyszerűen csak azzal, hogy jó lenne nem jelen lenni. A depresszió elől ugyanis nincsen menekvés. Veletek van az iskolapadban, a zuhany alatt, tankolás közben, és a munkahelyeteken is ott csücsül az asztalotokon. Az a kis terrorista mindenhol ott van. Egyszerűen csak jó érzés lenne nekik egy kicsi szünet.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja az ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ajánlott cikkek