Egyéb kategória

Féltek külföldre költözni? Segítünk eloszlatni a kétségeiteket

Valószínűleg sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen nagyszerű lehetőség lenne egy időre külföldön tanulni. Kitűnő tapasztalatszerzésként szolgál, így ha van rá módotok, feltétlenül ajánljuk nektek, hogy legalább egy félév erejéig kint okosodjatok. Azonban mielőtt csapot-papot otthagyva elindulnátok az ismeretlenbe, a következő kérdéseket feltétlenül tegyétek fel magatoknak!
vous - 2016.03.19.
Féltek külföldre költözni? Segítünk eloszlatni a kétségeiteket

Mindannyian jól tudjátok, hogy a külföldi tanulás számos pozitívummal jár: nem csupán rengeteg élménnyel és új barátokkal gazdagodhattok, de remek alkalom lehet arra is, hogy nyelvtudásotokat még inkább elmélyítsétek. Manapság már számos ország támogatja az iskolákat, legfőképpen az egyetemeket azzal, hogy hallgatóinak esélyt adnak egy másik kultúra és oktatási rendszer megismerésére.Tanácsoljuk, ti is nézzetek körül, hogy milyen lehetőségeitek vannak, és ha a kedvetek adott, vágjatok bele most! Azonban mielőtt belevetnétek magatokat egy ilyen nagyszabású kalandba, érdemes letisztáznotok magatokban a következő négy fontos kérdést.

1. Barátságosak lesznek velem?

Sajnos ez az egyik olyan dolog, melyet nem igazán tudtok majd befolyásolni. Alapvetően ti mindenkivel kedvesek lesztek, hiszen olyanokkal, akiket nem ismertek, miért is viselkednétek másképp? Azonban legtöbbször az ország kultúrája válogatja meg azt, hogy az emberek milyen habitusúak, hogyan viszonyulnak más háttérből származó emberekhez. Ennek viszont itthon is utána tudtok járni, ugyanis számos olyan fórum létezik, ahol elolvashatjátok mások tapasztalatait erről a témáról.

2. Mire lesz kint szükségem?

Forrás:
www.pexels.com

Csupán egy kis előretervezés szükséges ahhoz, hogy kint semmiben se legyen hiányotok. Már jóval az utazás előtt járjatok nyitott szemmel a boltokban, és keresgessétek azokat a dolgokat, melyekre kint szükségetek lehet. A legtöbb esetben kint is meg tudjátok vásárolni a kívánt terméket, így nem muszáj a fél életeteket egy bőröndbe sűríteni.

3. Mi lesz, ha nem érzem kint jól magam?

Külföldön való tartózkodása alatt mindenki személyesen is megismerkedhet a honvággyal. Nem kell szégyellnetek ezt az érzést, hiszen senki sem fog titeket elítélni azért, amiért hiányozni fognak bizonyos dolgok itthonról. Ilyenek lehetnek például a megszokott emberek, akikkel felnőttetek, és azok a megszokott körülmények, melyek születésetek óta körülvesznek titeket. Ne aggódjatok, egy kis honvágy mindig kell, így később az eddiginél is jobban fogjátok értékelni az otthonotokat. Ha pedig tényleg nagyon mardos titeket a honvágy, akkor tudjátok: bármikor hazajöhettek.

4. Mi lesz, ha annyira jól érzem magam, hogy haza se akarok jönni?

Forrás:
www.pexels.com

Ha annyira tetszik az új kultúra, a környezet és az emberek mentalitása, hogy legszívesebben ott maradnátok, az szuper hír! Egyrészről azért, mert ez egy remek visszacsatolás nektek, hogy jól választottatok célországot, és nagy eséllyel a beilleszkedés sem okozott nektek különösebben problémát. Ha tudatosan szervezitek az életeteket, lesz még sanszotok rá, hogy újra kilátogathassatok. Addig is viszont élvezzetek ki minden egyes napot, melyet kint tölthettek! Menjetek kirándulni, fedezzétek fel a hely adottságait, gasztronómiáját és történelmét, mert ezek az élmények nem csupán az önéletrajzotokat gazdagítják, de a személyiségeteket is.

Ajánlott cikkek