Egyéb kategória

Csak ti öregszetek, nem a kedvenc cipőtök – Hódít a klasszikus Adidas, Converse és Nike

Kényelem- és egyben divatimádatomnak köszönhetően egy álom vált valóra, amikor az egyik kedvenc cipőmárkám újratervezte a jól bevált modelljét és szuperkényelmes talpbetéttel látta el. Az elmúlt években nem a Converse volt az egyetlen, amelynek márkamenedzserei nem féltek a változtatástól, és klasszikus darabjaikat egy kis „ráncfelvarrással” és újítással dobták újra piacra.

vous - 2016.03.18.
Csak ti öregszetek, nem a kedvenc cipőtök – Hódít a klasszikus Adidas, Converse és Nike

Adidas Superstar, az örök klasszikus

Nem kell messzire menni, hogy találjunk olyan cipőt, aminek köszönhetően évtizedeket utazhatunk vissza az időben. Hogy mire gondolok? Az Adidas Superstar kollekciója bebizonyítja, egy sok évvel ezelőtti fazon ma is lehet hatalmas sláger.

A fehér alapon három csíkkal ellátott Adidas cipőt több mint 40 évvel ezelőtt dobták piacra mint kosaras lábbelit, ami nem sokkal később a hiphoposok körében terjedt el. A csíkos csuka nagy utat járt be, hiszen mára már hétköznapi viselet lett.

Sneaker szleng

A sneaker kultúra kialakította a saját szavait, amelyeket egy vérbeli rajongónak ismernie kell. A beater a nagyon viseltes cipő, amely éjszakákon át tudna mesélni a sztorijairól. A grails az a cipő, amelyért a fél karodat odaadnád. Az LE korlátozott darabszámban piacra dobott cipőt jelöl. A signature darabokat általában egy sportoló bevonásával készíti a márka. A Cop or Drop? komment az újonnan piacra dobott cipők alatt a legfontosabb kérdés: Veszed vagy sem?

A Superstar kollekció darabjait személy szerint legelőször 2003-ban a Black Eyed Peas Shut up című számában a gyönyörű Fergie lábán láttam viszont. Tavaly óta pedig minden trendkövető lányon (és fiún) ott figyel – nem véletlen. 2015-ben tért vissza a boltok polcaira az Adidas egy megújult, kényelmesebb Superstar-kollekcióval.

Forrás:
http://www.adidas.hu/superstar-80s-shoes/AQ3073.html

Két fivér viszályának köszönhetjük az Adidast és a Pumát

„Kapcsolatuk az 1943-as bombázások ideje alatt romlott meg végleg. Egy mondat miatt évtizedes viszály vette kezdetét” – szól a Dassler fivérek története, akiknek a világ két legnagyobb sportmárkáját köszönhetjük. A különleges viszályukról ide kattintva olvashattok.

Chuck II, a kényelmes megújulás

Converse-fanatikusként első pillantásra nem sok újdonságot lehet felfedezni a korábbi Converse Chuck Taylor darabjai és a legújabb Chuck II-es típusú cipellők között. Habár külsőleg az úgynevezett „konzerv” cipő kedvelőinek feltűnhet, hogy a jellegzetes talpcsíkozás hiányzik, azonban nem ez az, ami különlegessé teszi a Chuck II-t.

A világhírű tornacipő nem csupán a nevét újította meg, sokkal kényelmesebb is lett. A Nike által kifejlesztett Lunaron talpbetétnek köszönhetően most már bátran felvehetjük kedvencünket egy egész napos városnézéhez vagy rohangáláshoz. A pihe-puha talp mellett további újítások is segítik a komfortérzetünket: a talp, valamint a cipő belsejére mikrobársony borítás került.

Sportcipőből a legkényelmesebb utcai cipő

Valószínűleg nem kell sok embert győzködni azzal kapcsolatban, hogy a tornacipő igenis kényelmes. Ilyen talpbetéttel és belső kialakítással pedig pláne bátran hordhatjuk akár egész nap is, azonban nem volt ez mindig így! Emlékeztek még Stallone futós jelenetére a Rockyból? Ha nem, segítünk felidézni! A szürke melegítőszettben izzadó Rocky egy fekete, magas szárú Chuck Taylor All starban edz, ugyanis az amerikai márka ekkor még inkább edzőcipőként tekintett a termékeire, mintsem utcai lábbelikként.

Mi a közös Belgrádban és a Converse-ben?

Február végén néhány újságíróval, bloggerrel és a Converse magyar csapatának tagjaival együtt egyenesen a szerb fővárosig utaztunk, hogy megismerkedhessünk a legújabb Chuck II-es cipőket. De előbb várost néztünk, nevettünk, ettünk, ettünk, ja, és ettünk! Ha arra jártok, a helyi éttermeket és az erődöt ne hagyjátok ki!

Forrás:
http://www.converse.hu/product/chuck-taylor-all-star-ii-blue/

Tényleg leáldozott a klasszikus tornacipőnek?

„Sima sportcipő vagy Converse tornacipő? Ez a nem mindegy. Hiába mondták a szüleitek, hogy ez csak egy tornacipő, nem az. Ezt hordani egy életérzés. Mivel egyre többen azt állítják, akár el is tűnhet a polcokról, nosztalgiázni hívlak bennetek, idézzétek fel velem az első tornacipőtöket!” – szól egy korábbi cikkünk, amiben egy kis Converse-történelmet olvashattok!

Air Jordan, a kivételes visszatérő

Nem minden márka tulajdonosai döntenek úgy, hogy megújítják régi kedvenceiket. Vannak, akik csak szimplán visszahoznak egy évtizedekkel előtti darabot. Így tett a Nike is, amikor 30 év után visszahozta a boltok polcaira az Air Jordan 1 AJKO OG típust. A klasszikus fehér-piros színben kapható vászontcipőt új, bőrbetétes társai hamar lenyomták. A Michael Jordan nevével fémjelzett surranó valószínűleg olyan darab, ami egy sneakergyűjtő kollekciójából sem hiányozhat.

Forrás:
http://www.bpshop.hu/product/nike_air_jordan_1_ko_high_og_sail_varsity_red

Szóval? Crop or drop?

Címkék: #cipő #converse
Ajánlott cikkek