Egyéb kategória

A 30 az új 80? Olivia Wilde a kora miatt bukta A Wall Street farkasa szerepet

Mi számít fiatalnak és mi öregnek? Relatív… Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Nektek sem esne jól, ha egy munkát a korotok miatt nem kapnátok meg. A csúf igazság azonban az, hogy ilyesmi előfordulhat még Hollywoodban is. Pontosan ez történt Olivia Wilde-dal A Wall Street farkasa castingján.
vous - 2016.03.17.
A 30 az új 80? Olivia Wilde a kora miatt bukta A Wall Street farkasa szerepet

Olivia Wilde már rutinos, ha castingokról van szó, de valószínűleg meglepte, amikor A Wall Street farkasa válogatásán azzal szembesítették, hogy túl öreg a szerephez. A 32 éves színésznőt, aki egyébként huszonéveseket megszégyenítő külsővel rendelkezik, ezzel a nem túl kifinomult jelzővel illették az indoklásban, mikor bejelentették neki, hogy más kapja a női főszerepet Leonardo DiCaprio mellett. Wilde pedig pontosan tudja, hogy ez egyenlő azzal, hogy nem elég bohókás és fiatalos az alakítása – írja a The Frisky.

Ám mi tudjuk, Olivia remek formában van, az Instagramja legalábbis erről tanúskodik!

We may look polite but we are both trained assassins. @michaelkors @naomiwatts

Olivia Wilde (@oliviawilde) által közzétett fénykép,

Érdekes és még inkább nyomasztó tény, hogy sokszor 15–20 éves színészpalántákat látunk a filmvásznon a női szerepekben, akiknek az a legnagyobb színészi alakításuk, hogy idősebbnek látszódnak a képernyőn. Miközben ők el akarják hitetni, hogy valójában 10 évvel idősebbek a szerepük szerint, a 30 éves színésznők jó, ha kapnak egy-két szerepet, amiben 40-es nőket játszhatnak, vagy már mellőzik őket és végül kiöregednek a szakmából.

Felmerül a kérdés: tegyenek azért a színésznők, hogy fiatalabbnak tűnjenek? Plasztika? Kezelések? Krémek? Vagy álljanak a sarkukra és vállalják fel a ráncaikat, a nőies vonásaikat? Mi a helyzet a méltósággal megöregedéssel? Ha a mai színésznők 30 évesen nem kapnak szerepeket és botoxra, plasztikára kényszerülnek a fiatalos külső látszata miatt, akkor a jövőben vajon számíthatunk olyan zseniális alakításokra, mint amilyen Helen Mirrené volt A királynő című filmben? Vagy az idős karakterek végleg eltűnnek majd a képernyőről?

Szerintetek a 30 öregnek számít?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.