Egyéb kategória

Hatalmasat csalódott a nő, aki beleszeretett egy őt megfigyelő kémbe

Az ismerkedés már az internetmentes világban sem volt annyira gondtalan és őszinte dolog, mint azt hinnénk. A párkapcsolati hazugságok előbb-utóbb kiderülnek, de azt sosem tudjuk előre, milyen mértékű füllentésről kell tudomást szerezzünk.
vous - 2016.03.10.
Hatalmasat csalódott a nő, aki beleszeretett egy őt megfigyelő kémbe

A The Guardian nemrégiben egy elég hajmeresztő történetről számolt be. A sztori igazi mesébe illő módon indult, minden úgy zajlott, ahogyan annak történnie kell.

Ugorjunk vissza egészen 1987-be. Helen Steel, egy vérbeli aktivista csoportjának egyik londoni gyűlésén megismerkedett egy férfival, John Barkerrel. Minden remekül alakult, ismerősökből barátok lettek. A férfi mindig titokzatosan viselkedett, édesanyja korábban meghalt, majd mikor édesapját is elvesztette, pénzt kért Helentől, hogy Új-Zélandra utazhasson a temetésre. A trauma hatására kapcsolatuk szerelemmé vált, Helen úgy érezte, gondoskodnia kell Johnról. Hat hónappal később összeköltöztek.

Forrás:
The Guardian

Két évig együtt éltek, gyermekeket terveztek, Helen úgy érezte, minden tökéletes, mígnem egy levél várta otthon. John a szülei elvesztésére hivatkozva úgy döntött, távozik. Helen többször kérte, hogy térjen vissza hozzá, de hiába. Két éven át kutatott a férfi után, mígnem detektívmunkájának köszönhetően kiderült az igazság.

A férfi mindvégig hazudott neki. Hazugság volt a szerelem, hazugság volt a családi dráma, hazugság volt minden. A személyazonossága valójában egy halott kisfiúé volt, igazából John Dinesnak hívták, és boldog házasságban élt. Mint kiderült, a férfi titkos ügynökként azt a küldetést kapta, hogy kémkedjen a szakszervezeti antirasszista és környezetvédelmi aktivisták ellen, akik közé Helen is tartozott. Tehát az együtt töltött idő alatt csak megfigyelte az asszonyt, akiről jelentéseket készített.

Huszonnégy év elteltével újra találkoztak a sydney-i repülőtéren. John csak annyit tudott mondani, hogy elnézést kér a tettéért. Helennek viszont nem volt elég a bocsánatkérés, pont a találkozás hatására döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a történetét. Ez pedig teljesen érthető. Elvégre ki érné be egy szimpla bocsánatkéréssel többévnyi hazugság után?!

Ti mit tennétek Helen helyzetében?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.