Egyéb kategória

Eláruljuk, hogy válasszatok magatoknak tökéletes műszempillát

Mi, nők képesek lennénk egy egész kincstárat elkölteni arra, hogy jól nézzünk ki. Kencék, fodrász, körmös. Miért lenne ez alól kivétel a szempillánk, igaz?
vous - 2016.03.06.
Eláruljuk, hogy válasszatok magatoknak tökéletes műszempillát

Dús, hosszú szempillára minden nő vágyik, vagy legalábbis megfordul a fejében, hogy jó lenne szemspirál nélkül is tökéletes tekintettel kelni reggelente. Az ilyen gondolatok és házi praktikák után szoktátok magatokat rávenni a szempilla-hosszabbításra. Igen ám, de az első alkalom előtt mindenkiben benne van a drukk: milyen lesz, mire figyeljek, milyen egyáltalán új pillákkal élni? Nekik lehet jó a most következő pár tanács, ami megelőzheti azt, hogy totális katasztrófába fulladjon az egész.

Merjetek szakembert váltani!

Nem mindenki dolgozik egyformán, és főleg nem profin. Nyugodtan kérdezzetek rá mindenre: milyen technikával dolgozik, hogyan zajlik az egész, mutassanak referenciaanyagokat, képeket. Nyugodtan kérdezzetek meg a szempillatrendektől kezdve mindent, ami bennetek van. Nem jó első alkalommal úgy ülni valaki kezei között, hogy féltek a végeredménytől. Ha pedig azt látjátok, hogy munkái kételkedésre adnak okot (ferde, ragadós pillák), netalántán nem érzitek azt, hogy odafigyelne rátok, álljatok fel, és sétáljatok egy házzal odébb!

Hasonlítsátok össze az árakat!

Általában az elv, hogy jó pénzért minőségit kaptok, igaz. Nézzétek át tüzetesen a képeit a drágább szalonoknak is, hiszen pont ezen spórolni nem túl jó ötlet. Ugyanezen elv alapján keressétek inkább az ismert szakembereket, akiknek papírjuk van arról, hogy jártasak a szakmában. Otthon, autodidakta módon elsajátítani a szempilla-hosszabbítást nem túl minőségi munka. Hiába olcsóbb megoldás olyanhoz menni, nem biztos, hogy jól jártok.

Forrás:
pixabay

A szempillák személyre szabhatóak

Ezt jó, ha tudjátok. Válogathattok a különféle hosszúságú, göndörségű és vastagságú pillák között. Szempilla-hosszabbításra adni a fejeteket nem csak arról szól, hogy drámai tekintettel jöjjetek ki a szalonból. Ha inkább olyan hatást akartok elérni, mintha most spiráloztátok volna ki a szemeteket a kedvenc szemspirálotokkal, akkor kérhetitek azt is.

Tisztítsátok meg a pilláitokat!

Előtte és utána is tartsátok tisztán a pilláitokat: szaladjatok végig rajtuk enyhén nedves vagy száraz ecsettel. Ilyenkor ugyanis könnyebben megragadhatnak a szennyeződések a szempilláitokon, és a szemetekbe dörzsölhetitek, kellemetlen tüneteket szerezve magtoknak. Előzzétek meg!

Ne használjatok olajos termékeket a szemetekre!

Az olajos kencék ugyanis feloldhatják a ragasztót, és a pillák széteshetnek. A szempillaspirált is jobb, ha elhagyjátok, bár ha nem tudtok élni nélküle, akkor a vízálló típusokat kerüljétek: ezekben van olaj.

Használjatok selyem párnahuzatot!

Noha a pamut jó és puha, van egy rossz hírem: a párnahuzaton forgolódva, éjjel hullik el a legtöbb pillátok. Ezzel rövidítitek le leginkább a pillák élettartamát. Megoldás persze van: használjatok selyemhuzatot, az ugyanis csúszós, így a pillák sem akadnak meg benne.

Ne húzgáljátok a pillátokat!

Azért, mert annyira stabilnak tűnnek, nem azok. Húzgálással igenis kitépkedhetitek a szálakat, ráadásul a műszálakkal együtt idő előtt kihúzhatjátok az igazi szálakat is. Tudom, iszonyú nagy a kísértés, hogy fogdossátok, mert jó érzés, de ne vigyétek túlzásba!

Tartsátok karban a pilláitokat!

Ha belevágtok a szempillák dúsításába, hosszabbításába, azzal egy körforgásba is belekerültök. Időnként, akárcsak a hajatokkal, körmötökkel, vissza kell járnotok, kipótolni a hiányzó szálakat vagy újrafeltöltésre. Erre körülbelül háromhetente jó, ha sor kerül.

Ajánlott cikkek