Egyéb kategória

Előzzétek meg a nők rémálmát, a haj elvékonyodását!

Minden nő éke a hajkoronája, így nem is csoda, hogy félnek attól, hogy elveszítik nőiségük egyik legfőbb szimbólumát. Az egyik legnagyobb rémálmuk, hogy hajuk mennyisége megcsappan, elvékonyodik, elfogy.
vous - 2016.03.07.
Előzzétek meg a nők rémálmát, a haj elvékonyodását!

Tény és való, hogy ahogyan gyarapodik a gyertyák száma a tortátokon, úgy veszít a hajatok is a rugalmasságából, színéből és a vastagságából. Igen, a haj elvékonyodása, ritkulása létező dolog. A kor előrehaladtával a szőrtüszők összezsugorodnak, és a haj növekedése lelassul. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tehetnétek érte, hogy megőrizzétek tincseitek frissességét. A Women’s Health magazin szerint erre az 5 dologra kell figyelnetek.

Forrás:
pixabay

1. Használjatok megfelelő sampont!

Ne higgyetek el mindent, amit a reklámok mondanak, egyikük sem képes csodákra. Azonban ha sampont kerestek, akkor olyanra essen a választásotok, amelyikben az összetevők között megtalálható a filloxane. Ez ugyanis a hajszálak belsejébe jutva fejti ki hatását, és minden mosással vastagabbá, dúsabbá teszi a hajtincseiteket.

2. Védjétek a hajatokat!

Minden egyes vegyszerbombától roncsolódik a hajatok, így kerüljétek a durva, szárító anyagokat és az alkoholalapú hajformázókat. Szárításkor pedig sose hagyjátok ki a hővédő spray használatát! Nem is hinnétek, milyen sokat számít.

3. Hidratáljatok!

Akárcsak a bőrötök, a hajatok is rendszeres hidratálásra szorul. Noha a bőrötökön látványosabb, ha nagyon elhanyagoljátok a vízivást – tudjuk, könnyű visszaesni, Eszter is írt róla –, de a hajatokkal is ugyanez történik. Idővel egyre kevesebb természetes olajat termel a bőrötök, ezért különféle hajpakolásokkal vagy olajokkal kell pótolnotok hajatok nedvességét.

4. Szedjetek vitaminokat!

Nem, nem csodapirulákról beszélek, hanem vitaminokról! Biotint, szilícium-dioxidot tartalmazó étrend-kiegészítőket azonban érdemes beszereznetek, vagy zsurlókivonatot, ezek ugyanis tevékenyen részt vesznek a haj növekedésében, felépítésében, megerősítésében.

5. Vizsgáltassátok ki magatokat!

Néha egészen egyszerű oka van annak, hogy a hajatok élettelen és töredezett. Lehetséges, hogy vashiányosak vagytok, ekkor finom vassal teli koktélokat kell szürcsölnötök, de az is lehet, hogy a pajzsmirigyetek a hibás, alacsony a D-vitamin-szintetek, vagy a fejbőrötökkel van valami probléma. Orvosoljátok!

Ajánlott cikkek