Egyéb kategória

Átlagosnak tűnő gyerekkönyv kapta az év legjobb hirdetése díjat

A Warc 100, ami minden évben leteszteli a hirdetések hatékonyságát, egy ausztráliai gyerekkönyvet nevezett meg 2016 legjobb marketingkampányának, előző évi teljesítménye alapján. Amellett, hogy a könyv élvezetes olvasmány a kicsiknek, segít leleplezni a gyermekkori látásproblémákat is.
vous - 2016.03.02.
Átlagosnak tűnő gyerekkönyv kapta az év legjobb hirdetése díjat

Egy ausztráliai reklámcég, a Saatchi & Saatchi tervezte a Penny, a kalóz című könyvet, mely attól különleges, hogy látást tesztelő ábrák szerepelnek benne, színes illusztrációknak álcázva azokat a gyerekek előtt. Titkos segítséget nyújt tehát a szülőknek abban, hogy minél előbb kiderüljön, ha csemetéjüknek nem megfelelő a látása. A könyv a három leggyakoribb gyermekkori szemproblémát segít leleplezni, méghozzá ijesztő szemészorvosok közbenjárása nélkül: a távolság-, szín- és mélységérzékeléssel kapcsolatos rendellenességeket.

A könyv 2014-ben indult útjára a szerző és illusztrátor Kevin Waldron, valamint a Melbourne Egyetem Látástudomány karának együttműködésével. Kombinálva egy tradicionális könyv előnyeit az internetes applikációkéval, tabletre írt változata ma már ingyenesen elérhető a weben.

Forrás:
Pexels

Népszerűsége megjelenése óta egyre csak nő: már több mint 126 000 szülő vásárolta meg, és évről évre 23%-kal nő a boldog tulajdonosok száma. A könyvet egyébként egy nonprofit szervezet, a OneSight is használja.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.