Egyéb kategória

Fémes, fényes, csillogós, és máris négyzetméterekkel nagyobbnak tűnik a szobátok

Nincs az az öltözet, amit egy jól megválasztott ékszer vagy kiegészítő ne dobna fel még inkább. Gyanítom, ezeket a csecsebecséket már ti is nagy rutinnal és műgonddal passzítjátok akármilyen ruhához – legyen az egy vintage, klasszikus vagy modern darab. Otthonotok dekorálásában azonban többnyire nem vagytok ilyen magabiztosak. Jól gondolom? Pedig nem nagy ördöngösség ez sem!
vous - 2016.02.15.
Fémes, fényes, csillogós, és máris négyzetméterekkel nagyobbnak tűnik a szobátok

Csak nézzetek rá olyan szemmel, mintha a textilek (párnák/függönyök) a ruhák, a dekorációs kiegészítők pedig az ékszerek lennének. Máris sokkal egyszerűbb a feladat!

Legyenek bármilyen színek és minták a lakásotokban, egy kis csillogás biztosan nem árt nekik. Sőt! Használjatok ragyogó, áttetsző és tükröződő felületeket. Azonkívül, hogy ezzel a szoba térérzetén is változtathattok – hiszen optikailag növelitek a teret –, légiessé, kifinomulttá is tehetitek azt.

Hát nem kifinomult, komoly nő látszatát szeretnénk kelteni mind? Nem? Az sem baj. Azért adunk néhány tippet, trükköt otthonotok „felékszerezéséhez”!

Ne essetek túlzásba!

Forrás:
H&M Home

Bátran kombináljátok az ezüstöt arannyal és bronzzal, de csak kis mennyiségben. Munkám során sokszor ajánlom ezt a kombinációt a megrendelőimnek. Elsőre legtöbbször félve bólintanak rá, de a végeredményt mindig elégedett mosoly koronázza.

Azonban nagyon fontos szabály, hogy ezekből egy-egy dekoratívabb darab bőven elég! Így elérhetitek, hogy a helyiségnek ez legyen a fókuszpontja. Gondoljatok csak egy méretes, csillogó kristálycsillárra, vagy egy óriási aranykeretes tükörre. Soknak tűnik így is? Higgyétek el, nem, ha meglátjátok!

Ha szerettek otthon bütykölni, készítsetek saját darabokat. Egy egyszerű képkeret fújjatok le aranyra spray festékkel, vagy ragasszatok strasszokat egy tálra. Nézelődjetek a neten, inspirálódjatok, és kísérletezzetek! Ki tudja a végén mégaz is lehet, hogy barátnőtök megkér hogy készítsetek neki is valami izgalmas darabot.

Fektessetek be!

Forrás:
H&M Home

Érdemesebb egy-két jól megválasztott minőségi darabra pénz költenetek, mint számtalan fénylő csecsebecsére, amivel inkább csak giccses és olcsó hatást érnétek el. Gondoljatok csak újra az öltözködésre. Felvennétek egy óriási fülbevalót egy szintén hivalkodó lánccal, karkötővel és egy csomó gyűrűvel? Ugye, hogy nem!

Mit, hogyan?

Forrás:
H&M Home

Amivel remek hatást érhettek el, az a már említett tükör, esetleg aranykeretes képek a falon, impozáns padlóvázák, dekoratív tálcák és kisebb bútordarabok, lámpák. Ha ekkora változásoknak nem tennétek ki az otthonotokat, de vágytok egy kis luxusra, cseréljétek le bútoraitok fogantyúit. Egy új fogantyú csodákat művel bármilyen régi, kopott darabbal.

Lelőhelyek: 1. Arany szalvétagyűrű – Zara Home, 2. Ball óra – BoConcept, 3. Aranyszínű hangya – Zara Home, 4. Ezüst dekorációs ananász – IDdesign, 5. Aranyszínű virágcserép – H&M Home, 6. Zora dekorációs üveg poligon – IDdesign, 7. Aranyszínű nagy üvegtál – Zara Home, 8. Basic Copper gyertyatartó – KIKA, 9. Frasera whiskey-s pohár – IKEA

Ne csak a hasznosat vegyétek!

Igyekezzetek ne csak a funkcionális tárgyak közül választani. Az otthonotok csillogó új darabjai legyenek kiállítási darabok.

Sose használtok gyertyát? És? Attól még jól mutat a tartójával az étkezőasztal közepén. A szobor csak porfogó? Így is, úgy is takarítunk. Nem használtok textilszalvétát? Nem is kell, csak tegyétek ki a szalvétagyűrűkkel az asztalra, ha legközelebb jön hozzátok valaki vendégségbe. Gyűlölitek a vágott virágot? Attól még vázátok lehet, csak tegyetek bele valami mást!

És ti hogyan ékszerezitek az otthonotokat?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!