Egyéb kategória

Segítünk, hogyan neveljetek magabiztos nőt a lányotokból

Anyaként tele lehettek bizonytalansággal, zsonghat a fejetekben a rengeteg kérdés: jól csinálom? Jó anya vagyok? Magabiztos nőt nevelek majd a lányomból? Most megpróbálok segíteni nektek egy kicsit, hogy megnyugodjatok!
vous - 2016.02.16.
Segítünk, hogyan neveljetek magabiztos nőt a lányotokból

Ne essetek kétségbe, az anyaságot csak tökéletlenül lehet csinálni, de annál inkább szívből és szeretettel. A tökéletesség nem létezik, tudjátok, persze, de attól még néhány jótanács nem árt. Néha tényleg csak ennyi kell, hogy meglássátok a fényt az alagút végén, és ne ostorozzátok magatokat olyan kérdésekkel, hogy mit rontotok el.

Legyetek példaképek!

Forrás:
pixabay

Ne parancsoljátok meg neki, hogy mit tegyen, hanem csináljátok együtt! Mutassatok neki példát, hiszen tudjátok, a gyerekek benneteket utánoznak, olyanok akarnak lenni, mint ti! Hogy is mondhatnátok neki, hogy ne egye magát tele csokival, miközben ti is azt teszitek?

Dicsérjétek magatokat!

A kislányok pontosan azt fogják gondolni magukról, amit ti is gondoltok magatokról. Lehet, hogy gyönyörű, vékony és kifejlett izomzata van, mégis eltolja magától majd az ételt, ha tőletek is ezt látja. Dicsérjétek hát magatokat sokat, hiszen megérdemlitek, valóban páratlanok, egyediek és különlegesek vagytok! A kislányotok is ezt fogja gondolni akkor rólatok, és magáról is.

Magyarázzátok el neki azt, amit a médiában lát!

Ne hagyjátok, hogy korán átformálja az agyát a rengeteg torz elvárás, ami a médiából árad felé. Egy érett felnőtt már tud különbséget tenni a valóság és a sugallt, idealizált világkép között, ám a kicsik és a tinédzserek még nem. A ti dolgotok, hogy erre megtanítsátok őket!

Mondjátok neki rendszeresen, hogy mennyire csodálatos!

Annyian fogják csúfolni, bántani majd, adjátok meg neki a biztos hátteret ahhoz, hogy higgyen magában, és kivédje ezeket a bántó szavakat. Rajtatok múlik, hogy milyen erős harcosként lép majd ki a zord világba, és higgyétek el: sok dicsérettel, szeretettel edzett és magabiztos harcossá válik!

Ne akarjátok, hogy a legjobb legyen mindenben!

Nem azoké a világ, akik mindenben kitűnnek, hanem azoké, akik egy-egy dologban nagyon jók, és ki tudnak teljesedni. Biztassátok őt arra, hogy lelje meg a maga kreativitását, egyéniségét és a saját útját. Így lesz belőle boldog felnőtt.

Ünnepeljétek meg a tökéletlenséget!

Mert a tökéletlenség szép, és olyan, hogy tökéletes, nem létezik. Tanítsátok meg neki, hogy ne akarjon megfelelni senkinek, és hogy nem a győzelem, hanem a megtett út fontos. A másság nem szégyen. A másság jó. Legyen büszke rá.

És persze a legfőképpen: szeressétek!

Ajánlott cikkek