Egyéb kategória

Készítsétek el a spanyolok világhírű fánkját, a churrost otthon!

Olajban sül, de nem kerek, könnyű és levegős a tésztája, de nem kelt tésztából készül. Hagyományosan csokiszószba mártogatják – és nem csak farsang idején!
vous - 2016.02.09.
Készítsétek el a spanyolok világhírű fánkját, a churrost otthon!

A churros olyan népszerű Spanyolországban, hogy a mi lángossütőinkhez hasonlóan churrossütő pavilonok, bárok találhatóak sokfelé, a legjobbak előtt pedig sűrű sorok várakoznak a frissen sülő, forró fánkért, amit street foodként fogyasztanak a helyiek és a turisták.

Churrost a legenda szerint a spanyol pásztorok készítettek először, akik csak nyílt tűzön tudtak sütni-főzni, és a tésztával sem kellett sokat bajlódni. A hosszúkás, olajban sült fánkok a churra birkák tekert szarvára emlékeztetnek, innen kapták a nevüket. A könnyen összeállítható tésztájú fánk hamar népszerű lett az egész Ibériai-félszigeten, sőt meghódította Dél- és Közép-Amerikát, ahol töltött változatban is ismert és népszerű. Magyarországon is jelenleg mexikói éttermekben találkozhatunk vele mint tipikus mexikói desszerttel.

Ha kíváncsiak vagytok a legendás churros receptjére, ismerkedjetek meg a Cookta oldalával, ahol ezentúl szuper recepteket olvashattok mindennap!

Forrás:
iStock
Címkék: #cookta #fánk #recept
Ajánlott cikkek