Egyéb kategória

Gyerekkönyvek, amiket felnőttként is bármikor elolvasunk

Legtöbbünk életében van legalább egy olyan könyv, ami nagyon meghatározó volt kiskorunkban. Valószínűleg már magatok elé is képzeltétek a sajátotokat – a könyvet, amelyben ott rejlik a fiatal énetek ártatlansága, a könyv, amely segített megérteni a körülöttetek lévő világot.

vous - 2016.02.12.
Gyerekkönyvek, amiket felnőttként is bármikor elolvasunk

Az Alice Csodaországbantól a Tüskevárig, a klasszikusok, amiket régen olvastatok mind-mind tele vannak bölcsességgel. Nemcsak a kicsiknek szólnak, hanem minden korosztálynak. Most hoztunk néhány ikonikus gyerekkönyvet, amik végigkísérnek minket a felnőttkorunkon is. Mert egy-két könyvet egyszerűen nem lehet megunni.

A balszerencse áradása

Nem kell kislánynak lennetek ahhoz, hogy szeressétek Daniel Handler – művésznevén Lemony Snicket – elragadó gótikus meséjét, A balszerencse áradását. Még az olykor komor stílus ellenére is ez a könyvsorozat hihetetlenül vicces, tele van lenyűgöző rejtélyekkel és a világirodalom legemlékezetesebb főszereplőit tudhatja magáénak: a Baudelaire testvéreket.

Narnia krónikái

Kétségkívül az egyik legjobb ifjúsági könyv a Narnia krónikái. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy már film és színdarab is készült belőle. Ám igazi élményt mégiscsak C. S. Lewis eredeti műve nyújt, amely négy rendkívüli gyermek sorsát meséli el, akiknek helyt kell állniuk egy, a felnőtteket is megrendítő háború ideje alatt. Mind az igazi, mind a fantázia világában.

Forrás:
twitter.com

Zabhegyező

A Zabhegyezőt minden életkorban egészen más élmény olvasni. Kamaszként főleg Holderrel azonosultok, aki szembenéz a szélhálmosokkal és kiáll magáért. Évekkel később azonban már megérthetitek a regény sokkal mélyebb mondanivalóját is. Rájöttök, hogy Holder egzisztenciális szorongással küzd és depressziós bátyja elvesztése miatt.

A kis herceg

A szerző ezt írja a könyv legelején: „mert előbb minden fölnőtt gyerek volt”. Talán éppen ez a meglátás A kis herceg töretlen népszerűségének kulcsa. A bennetek lakozó gyermeket szólítja meg, amely ugyan elhalványul a mindennapi felnőtt teendőink közben, de ott szunnyad mindenkiben. Exupéry olyan értéket alkotott, ami kiállta az idő próbáját, hiszen ki ne ismerné a titkot, a róka híres mondását: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Forrás:
twitter.com

Micimackó

Mindenki kedvenc medvéjét, azt hiszem, nektek sem kell bemutatni. Egyszerűen nem lehet nem szeretni ezt a kedves, esetlen mackót. Ő és barátai történetein nőtt fel a fél világ. A Százholdas Pagonyban játszódó, tanulságos történeteik a barátságról és a szeretetről szólnak. Sok olyan üzenete van Micimackónak, amit érdemes megfogadnotok. Persze most nem arra gondolunk, hogy egyétek meg az összes kaját, amit otthon találtok. Arra pedig biztosan kíváncsiak vagytok, melyik szereplő lennétek a személyiségetek alapján, derítsétek ki itt!

Harry Potter

Ha van olyan könyvsorozat, amit teljesen legális felnőtt fejjel is olvasni, az egyértelműen a Harry Potter. Ez a varázsvilág elég bájos és látványos ahhoz, hogy elbűvölje a fiatalabb olvasóközönséget, de kellően izgalmas és baljós ahhoz, hogy felnőttként is lerágjátok a körmötöket olvasás közben. Ezek a kötetek bebizonyították, hogy nem kell ahhoz tinédzsernek lennetek, hogy Rowling bűbája magával ragadjon titeket újra és újra. Bevalljuk, mi még mindig várjuk, hogy levelet kapjunk a Roxfortból.

Forrás:
twitter.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.