Egyéb kategória

Nézzetek körbe a Marson egyetlen kattintással!

A NASA egyre gyorsuló ütemben osztja meg velünk a legfrissebb infókat a környező bolygókról. Most például a Marson nézhetünk körbe egyetlen kattintással.
vous - 2016.02.01.
Nézzetek körbe a Marson egyetlen kattintással!

Láttátok a Matt Damon főszereplésével készült A marsi című filmet? Bevallom, nekem az egyik kedvencem lett, miután megnéztem. Nemcsak a története zseniális, hanem informatív is, elég sok mindent megtudhatunk a Marsról. Például azt, hogy nincs légköre, sem mágneses tere.

A NASA legújabb, 360 fokos fotójából viszont nemcsak a száraz tényeket ismerhetjük meg, hanem saját magunk nézhetjük meg, mi a helyzet a Marson a Curiosity marsjárónak köszönhetően, ami végigvezet minket a területen. Ehhez nem kell mást tennetek, mint a kép egy részére kattintani az egérrel és elhúzni valamelyik irányba. Láss csodát, a kamera mozog, nézzetek körbe ti is!

Use your smart phone to explore Mars with me in 360 degrees. #FromWhereIStand

Közzétette: NASA’s Curiosity Mars Rover – 2016. január 30.

Címkék: #bolygó #mars #nasa
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.