Egyéb kategória

Elkészült az eddigi leglátványosabb felvétel a Szaturnuszról

Mégis mi lehet annál elképesztőbb, mint hogy a Földön kívül még számos bolygó létezik a világegyetemben? Talán az, hogy eddig őket csak tankönyvekben és a tévében láthattuk. Most viszont egy olyan felvétel készült a Szaturnuszról, ami még közelebb hozta hozzánk ezt a titokzatos bolygót.
vous - 2016.01.30.
Elkészült az eddigi leglátványosabb felvétel a Szaturnuszról

Már önmagában az a tény elképesztő, hogy egy bolygón lakunk a világegyetemben, amiben még sok másik is létezik egyedi tulajdonságokkal. Egyik bolygó hidegebb, másik melegebb, van, amelyiknek nincs légköre, így számunkra lakhatatlan, míg a másiknak van. Az egyik bolygón 88 napból áll egy év, a másikon pedig alig 200-ból. Nem találhatunk kettő ugyanolyat, és pontosan ezért szépek úgy, ahogy vannak.

A bolygókról talán már ti is láttatok sok képet, de a következő felvételnél élethűbbet alig hiszem. A NASA Cassini nevezetű űrhajója ugyanis 2011 elején közelítette meg a Szaturnuszt, amiről természetesen felvételt is csinált. Nézzétek meg ti is!

Forrás:
NASA

2014 novemberében egyébként újabb forradalmi pillanat érkezett el, amikor a Cassini feltérképezte a Szaturnusz egyik holdját, a Titant. Az űrhajó már 10 éve kering a Szaturnusz körül újabb és újabb felvételeket készítve róla. Ennek köszönhetően kiderülhetett az is, hogy a Titan a Föld fagyos változata, így úgy tűnik, hogy az egyetlen bolygó, ami hasonló a Földhöz. Nézzétek meg ti is a következő csodás képen a Szaturnuszt és holdját, a Titant!

Ajánlott cikkek