Egyéb kategória

Elkészült az eddigi leglátványosabb felvétel a Szaturnuszról

Mégis mi lehet annál elképesztőbb, mint hogy a Földön kívül még számos bolygó létezik a világegyetemben? Talán az, hogy eddig őket csak tankönyvekben és a tévében láthattuk. Most viszont egy olyan felvétel készült a Szaturnuszról, ami még közelebb hozta hozzánk ezt a titokzatos bolygót.
vous - 2016.01.30.
Elkészült az eddigi leglátványosabb felvétel a Szaturnuszról

Már önmagában az a tény elképesztő, hogy egy bolygón lakunk a világegyetemben, amiben még sok másik is létezik egyedi tulajdonságokkal. Egyik bolygó hidegebb, másik melegebb, van, amelyiknek nincs légköre, így számunkra lakhatatlan, míg a másiknak van. Az egyik bolygón 88 napból áll egy év, a másikon pedig alig 200-ból. Nem találhatunk kettő ugyanolyat, és pontosan ezért szépek úgy, ahogy vannak.

A bolygókról talán már ti is láttatok sok képet, de a következő felvételnél élethűbbet alig hiszem. A NASA Cassini nevezetű űrhajója ugyanis 2011 elején közelítette meg a Szaturnuszt, amiről természetesen felvételt is csinált. Nézzétek meg ti is!

Forrás:
NASA

2014 novemberében egyébként újabb forradalmi pillanat érkezett el, amikor a Cassini feltérképezte a Szaturnusz egyik holdját, a Titant. Az űrhajó már 10 éve kering a Szaturnusz körül újabb és újabb felvételeket készítve róla. Ennek köszönhetően kiderülhetett az is, hogy a Titan a Föld fagyos változata, így úgy tűnik, hogy az egyetlen bolygó, ami hasonló a Földhöz. Nézzétek meg ti is a következő csodás képen a Szaturnuszt és holdját, a Titant!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.