Világ

Nyílt levelet írt egy anya a bolti eladónak, aki megalázta a lányát

Nehéz dolog nőnek lenni, ez nem kérdés. Egészséges önértékeléssel és elfogadással nézni magunkra még nehezebb. Na, meg persze ruhát választani, az aztán tényleg nehéz, főleg, ha egy nem túl érzékeny eladó becsmérlően beszél velünk.

vous - 2021.12.20.
Nyílt levelet írt egy anya a bolti eladónak, aki megalázta a lányát

Mi, nők folyamatosan próbálunk megfelelni, szépek, csinosak, de főleg karcsúak lenni. Nem elég, hogy követjük a divatot, hogy minél jobban tetszünk a férfiaknak magunknak, még az étkezésre is figyelünk és sokszor nemet mondunk olyan dolgokra, amiket belül nagyon szeretnénk. Ha pedig nem mi tesszük ezt, megteszi más helyettünk. Az eredmény ugyanaz.

Lex egy erősebb testalkatú, boldog kansasi gimnazista, aki ruhát szeretett volna vásárolni édesanyjával egy bálra. Meg is találta a neki tetszőt, egy gyönyörű, földig érő tűzpiros ruhát, amit fel is próbált. Csodálatos volt, az édesanyja csak ámult, Lex pedig tündökölt, még ha kicsit idősnek is érezte magát a ruhában.

Ám a bolt készséges eladója olthatatlan vágyat érzett arra, hogy ő is hangot adjon a véleményének:

Ha ezt a ruhát akarod viselni a bálon, venned kell alá alakformáló harisnyát.

Az eladó ezzel a mondattal tönkretette a pillanatot és porig alázta a tinilányt. Az édesanya azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, nyílt levélben üzent a mogorva hölgynek.

Minden nő a maga korával, formájával és méreteivel tökéletes, hiszen Isten így teremtette őket. Ha jól érzik magukat egy ruhában, ez minden, ami kell. Maga nem ismeri a lányom életét, csak feltételezhet dolgokat.

"A lányom magas. Úszik, fut, táncol és jógázik. Egészséges és gyönyörű. Nincs szüksége arra, hogy valaki azt mondja neki, tökéletlen. Maga nem tudhatja, hogy ki mennyire gondol pozitívan vagy negatívan önmagára."

A nyílt levél elterjedt a neten, és több ezer ember állt a felháborodott anyuka és lánya mellé.

Az anya levelével pedig mi is nagyon egyetértünk.

Ajánlott cikkek