Egyéb kategória

Egy meglepő tény, amit jó, ha tudtok, de soha nem gondoltátok volna a NASA-ról!

Az 1960-as években még elképzelhetetlen volt, hogy egy nő dolgozzon a NASA központjában, és ha belegondolunk, nagyon sokáig a filmekben sem igazán találkoztunk női asztronauta szereplőkkel. Ha mégis, nehezen került a csapatba, vagy csak a szerelmi szál miatt volt rá szükség.
vous - 2016.01.16.
Egy meglepő tény, amit jó, ha tudtok, de soha nem gondoltátok volna a NASA-ról!

2013-ban viszont egy új osztályt nyitottak a NASA központjában, ahol a felvettek majdnem több mint a fele nő. A legújabb képzés célja ugyanis, hogy a 2030-as években végre emberi láb is lépjen a Mars felszínére. A lehetséges jelöltek között persze vannak már eddig is ismert női űrhajósok, mint például Helen Sharman, Valentina Tyereskova, Sally Ride. Ők már jócskán bizonyították, hogy egy jó űrhajós nem függ a nemtől, de a többi jelölt is bizonyított már számos kutatási területen.

Dr. Jessica Meir a császárpingvinek életét tanulmányozta az Antarktiszon tengerbiológusként, és rendkívül izgatott, hogy bekerült a NASA dolgozói közé.

A Mars rengeteg dolgot árulhat el a mi Földünk múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

mondta a New York Timesnak. Christina Hammock Koch a Déli-sarkon töltött rengeteg időt a csillagvizsgálóban, Nicole Aunapu Mann pedig az iraki tengerészgyalogságnál repült a harci gépekkel. Most mondja még valaki, hogy a nők nem képesek bármire!

Ők 6000 jelentkező közül kerültek be a csapatba, és most sincsen könnyű dolgok. Komoly kiképzést kapnak, víz alatti bonyolult feladatokat végeznek, és sok időt töltenek egy speciális környezetben, a súlytalanság állapotában. Mégis, a legnehezebb része az expedíciónak az lesz, hogy legalább másfél évig távol lesznek a szeretteiktől. Anne McClain űrhajós azonban azt mondja, mindez megéri.

Ott fenn nincsenek határok, és teljesen más perspektívából nézed a dolgokat. Itt lenn csak dühös embereket látsz. Bárcsak mindenki eltávolodhatna a Földtől, és látná, hogy milyen kicsi a Föld, és mennyire függünk egymástól valójában.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.