Egyéb kategória

Egyre több dolog derül ki Erzsébet királynő 90. szülinapjáról

Idén június 12-én ünnepli II. Erzsébet királynő a 90. szülinapját és hatalmas parti van készülőben. Íme, minden apró részlet, amit már tudni lehet az ünnepségről.
vous - 2016.01.15.
Egyre több dolog derül ki Erzsébet királynő 90. szülinapjáról

A szülinap alkalmából hatalmas fesztivált rendeznek, azt ígérik, ilyet még Anglia nem látott. Több mint 900 ló, 1500 előadó a világ minden tájáról és 25 000 ember lesz részese a királynő 90. születésnapjának. Az eseményre a jegyek órákkal az árusítás megkezdése után már elfogytak. De azt ti sem gondolhatjátok, hogy csupán egy napot szentelnek őfelsége szülinapjának! Erzsébet királynő 1926. április 21-én született, de a hivatalos születésnapját minden év júniusának 2. szombatján tartják, ami idén június 12-ére esik, de az ünneplés már májusban megkezdődik.

A hivatalos program szerint május 12. és 15. között egy háromnapos fesztivált szerveznek a winsdori kastély parkjában, amely utolsó napját a nemzeti televízió is élőben közvetíti. Majd június 10-én Erzsébet királynő és Edinburgh hercege közösen vesznek részt egy misén a Szent Pál-székesegyházban. Június 12-én, az ünnepség fő napján egy hivatalos ebédet adnak a királynő tiszteletére, hiszen Erzsébet több mint 600 egyesületet támogat 1952 óta.

A brit hírek szerint Erzsébet királynő izgatottan várja a szülinapját!

Forrás:
ADAM BERRY / AFP
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.