Test

Ekkora utat tesznek meg a női mellek futás közben

A melleket mindig is lenyűgözőnek tartották a nők és a férfiak is egyaránt. Most, hogy sorra jelennek meg az okos melltartók a kutatók úgy döntöttek, rávilágítanak a kebleink sajátos bájára és elárulnak róluk néhány érdekességet is. Mint például azt is, hogyan tarthatjuk őket egészségesen.
vous - 2016.01.14.
Ekkora utat tesznek meg a női mellek futás közben

Szerintem ti is észrevettétek már, amikor sétáltok vagy éppen a reggeli edzés keretében futni mentek, hogy csak úgy ugrálnak a melleitek. Minden egyes lépésnél 9 centimétert mozog a mellünk, nemcsak lefelé és felfelé, hanem oldalirányban is egy fektetett nyolcas irányát felvéve.

Mikor már nagyon belejöttek a mozgásba, 15 centit is megtesznek, ha nem akadályozza őket a melltartó. Ez azt jelenti, hogy egy C-s melltartót viselve egy kilométernyi táv lefutása alatt – ami 1320 lépésből áll – a melleink önállóan tesznek meg 0,12 kilométert. Ez elég drámai! Egy kutatás során arra is rájöttek, hogy a fiatal nők melle leginkább fel és le mozog, míg az idősebbeké minden irányban.

Mellméret

A kutatók szerint a melltartóméretek annyira megbízhatatlanok, hogy akár ugyanannál a nőnél is más méreteket kaphatunk. Attól függően, hogy éppen áll, fekszik, belélegez, kilélegez, a karjai fenn vannak vagy éppen a teste mellett. Így azt javasolják, hogy a melltartóméreteket legjobb lenne milliméterben mérni, hogy ne legyenek ekkora különbségek.

Forrás:
giphy.com

A mell alakja

A mellünk alakja attól függ, hogy mennyi zsír és mirigyszerű szövet termelődik a kebleinkben. Ennek ellenére a melltartóméretek ugyanazok, viszont a mellünk alakja egyénileg változhat. Legtöbbször genetikailag öröklődik anyáról lányára. Még az is előfordulhat, hogy két nőnek ugyanakkora a melle, egyiküknek mégis csak 20% zsírt tartalmaz, míg a másiknak 80%-ot.

Melltartóban alvás

Marilyn Monroe azért viselt éjszaka is melltartót, mert így akarta megakadályozni, hogy megereszkedjenek a mellei. Bár ezt a megközelítést az évek alatt elutasították, most úgy tűnik, mégis van benne némi igazság. A nagyobb mellű hölgyeknek ugyanis ajánlott a melltartó alváshoz, mivel a mell ide-oda húzódása hozzájárulhat a későbbi striák és gyűrődések megjelenéséhez a mellen.

Címkék: #mell #melltartó #nők
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.