Egyéb kategória

5 könyv, amit olvassatok el a 30. szülinapotok előtt!

Betölteni a harmincat sokunk számára nem egy újabb szülinap, sokkal inkább egy vízválasztó, egy újabb elkerülhetetlen lökés az élettől a felnőtté válás felé. Abban pedig, hogy végleg elinduljunk ezen a rögös úton, a könyvek nagy segítségünkre lehetnek. Most összeszedtünk nektek öt olvasmányt, amit érdemes elolvasnotok a nagy harmincas előtt.

vous - 2016.01.19.
5 könyv, amit olvassatok el a 30. szülinapotok előtt!

1. F. Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam

Ez a könyv elengedhetetlen segéde az önismeretnek. Számos problémát világít meg, amire magunktól talán fel sem figyelnénk. Részletes, pontról pontra magyarázza meg a „mit, miért, hogyan” kérdéseket és segít a továbbhaladásban.

2. Pico Iyer: A nyugalom művészete

Ebben a rohanó, zsúfolt és stresszes világban a nyugalom már kiváltságnak számít. Ennek megcáfolására tökéletes segítség Pico Iyer könyve, amelyet TED előadások alapján írt. Remek tanulmány sok tanáccsal a koncentrált figyelem eléréséhez.

3. Dr. Hendrie Weisinger: Zseniális ösztöneink

Dr. Hendrie Weisinger könyve rávilágít a társadalom egyik legnagyobb problémájára: az ösztön hiányára. Ebben a racionális, tényszerű világban egyre kevésbé hallgatunk a megérzéseinkre, ennek köszönhetően egyre érzéketlenebbé válunk. Pedig ahogy a könyvben is állítja: „Ha többször hallgatunk a megérzéseinkre, sikeresebbek és boldogabbak lehetünk.”

4. Brooks Palmer: Rakj rendet az életedben!

A felszólítással címzett könyvekből sosem elég, mindig szükségünk van az útmutatásra, az irányadásra és persze a noszogatásra. Ez a könyv kifejezetten a lomtalanításra utasít, persze nem csupán tárgyilagosan, hanem lélekben is. Tanácsai megtanítanak az elengedésre és ezáltal a gyógyításra.

5. Edward de Bono: A csodálatos elme

Igazán tömör, tanulságos, mégis egyszerű és érthető olvasmány. Kifejezetten ajánljuk mindazoknak, akiknek problémái vannak önmagukkal, a beszéddel, az érzelmek kimutatásával és a figyelemmel. Éreztétek már úgy, hogy nem figyelnek rátok, bármennyire is fontos a mondanivalótok? Akkor ez a nektek való könyv. Leckéken, tapasztalatokon és összegzéseken keresztül tanulhatjátok meg, milyen is vonzónak lenni.

Nektek melyik könyv segített a legtöbbet?

Címkék: #harminc #könyv #lista
Ajánlott cikkek