Egy ideig lehet rendelgetni, szendvicset enni, de hosszú távon ez nagyon nem tesz jót a szervezeteteknek, kell a hasatoknak a meleg étel és a megfelelő tápanyag! Összeszedtem néhány tippet, amivel ügyesen meg tudjátok oldani, hogy ha nem is mindig, de olykor jusson idő a saját kezetek által összedobott ételre is, ami nem találkozott a gyorsétterem futószalagjával.
Előkészített állapotban tároljátok az élelmiszert!
Ez a leghasznosabb, főleg a húsoknál. Ha lehet, vegyétek nagyobb mennyiségben a húst a piacról, és szeletelve, vacsorányi, ebédnyi adagokra osztva csomagoljátok el, fagyasszátok le. Így tényleg csak ki kell vennetek, felolvasztanotok, és alig kell vele dolgoznotok!
Ruházzatok be párológépre!
Időhiányosok mentsvára ez a kütyü. Elég bedobálnotok a húst, zöldséget, rizst, és 20 perc alatt készre párol nektek mindent. Egészséges, bár igaz, hogy nem lesz annyira fűszeres az ételetek, de több tápanyag marad benne, és felügyelnetek sem kell, mint a sütést!
Szendvicsből egészségeset!
A szendvics is egy jó alternatíva, ha nincsen időtök főzni, de akkor legalább legyen egészségesebb. Legyen teljes kiőrlésű, ne sajnáljátok belőle a zöldségeket, salátákat, készítsetek bele több napig is elálló, finom, vitamindús szendvicskrémeket, és mellőzzétek a zsíros, bolti kencéket!
Gondolkodjatok előre!
Ez mindennek az alapja! Ha tudjátok, hogy fáradtak lesztek munka után főzni, előző nap este vegyétek ki a húst olvadni, fűszerezzétek be, helyezzétek tepsibe, fóliázzátok le, így már csak annyi dolgotok lesz, hogy bedobjátok a sütőbe. Az, hogy mikor készültök előre, az életritmusotoktól függ, attól, mikor vagytok energikusabbak.
Ti hogyan trükköztök az idővel, ha főzésről van szó?