Egyéb kategória

Nem találnátok ki, melyik a világ legboldogabb országa

Ti mennyire érzitek magatokat boldognak? Ezen kellett elgondolkodniuk azoknak az embereknek, akik részt vettek a felmérésben, amely megállapította, melyik a világ legboldogabb országa.
vous - 2016.01.07.
Nem találnátok ki, melyik a világ legboldogabb országa

A WIN/Gallup International Association’s felmérésében 66.040 embert kérdeztek meg 68 különböző országból tavaly szeptember és december között. A kérdés így hangzott:

Ön úgy érzi,

  • nagyon boldog
  • boldog
  • se nem boldog, se nem boldogtalan
  • boldogtalan
  • nagyon boldogtalan

Az eredmények alapján pedig a világ legboldogabb országa… KOLUMBIA!

A felmérés szerint a megkérdezett kolumbiaiak 85%-a boldognak vallotta magát, és mindössze 2%-uk érezte magát boldogtalannak. Ez 20%-kal a globális átlag felett van, közel kétszer annyira boldogok, mint az amerikaiak.

Forrás:
Giphy.com

Az eredmény különösen annak fényében meglepő, hogy az országban már ötven éve harcban áll egymással a kormányzat hadserege és a Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erői csoport. Ez utóbbit a világ több országa is terrorszervezetként tartja nyilván.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon