Egyéb kategória

Nem találnátok ki, melyik a világ legboldogabb országa

Ti mennyire érzitek magatokat boldognak? Ezen kellett elgondolkodniuk azoknak az embereknek, akik részt vettek a felmérésben, amely megállapította, melyik a világ legboldogabb országa.
vous - 2016.01.07.
Nem találnátok ki, melyik a világ legboldogabb országa

A WIN/Gallup International Association’s felmérésében 66.040 embert kérdeztek meg 68 különböző országból tavaly szeptember és december között. A kérdés így hangzott:

Ön úgy érzi,

  • nagyon boldog
  • boldog
  • se nem boldog, se nem boldogtalan
  • boldogtalan
  • nagyon boldogtalan

Az eredmények alapján pedig a világ legboldogabb országa… KOLUMBIA!

A felmérés szerint a megkérdezett kolumbiaiak 85%-a boldognak vallotta magát, és mindössze 2%-uk érezte magát boldogtalannak. Ez 20%-kal a globális átlag felett van, közel kétszer annyira boldogok, mint az amerikaiak.

Forrás:
Giphy.com

Az eredmény különösen annak fényében meglepő, hogy az országban már ötven éve harcban áll egymással a kormányzat hadserege és a Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erői csoport. Ez utóbbit a világ több országa is terrorszervezetként tartja nyilván.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.