Egyéb kategória

Így készül a tökéletes füstös smink – Eláruljuk, mi a titka

Már csak néhány óra, és vége ennek az évnek is. Hihetetlen, ugye? Szalad az idő, ha egyáltalán létezik. Gondolom, már hetek óta gondolkodtok a ma esti outfiteteken, ami remélhetőleg már vállfára akasztva lóg a szekrényben. Ha még a sminketeken hezitáltok, adunk egy tuti tippet, íme!

vous - 2015.12.31.
Így készül a tökéletes füstös smink – Eláruljuk, mi a titka

Füstös, az örök divat

Nem tudtok hibázni vele. Mindenkinek jól áll, és minden nő vágya, hogy legalább egyszer az életében ilyen sminkje legyen. Sokkal könnyebb ügy, mint gondoljátok. Ami jól jön a siker érdekében:

  • egy kis technikai tudás
  • szemhéjbázis, hogy helyén maradjon a smink
  • egy jó ecset
  • egy minőségi fekete szemhéjfesték, ami nem foltosodik és nem szóródik

Elő a feketével!

Ahogy az összes sminknél, most is a szem sminkelésével kezdjük. Korrektorral fedjük a szemhéjat, majd szemhéjbázissal alapot adunk. A fekete szemhéjfestéket apránként felvisszük a mozgó szemhéj egészére.

Most még nem szükséges satírozni, egyelőre legyen meg az egységes fekete felület.

Forrás:
Molnár Anikó

Ezután a széleit elsatírozzuk egy buci satírecsettel. Az ecsetet enyhén belemártjuk a fekete porba vagy egy matt szürkébe, és körkörös mozdulattal a szemhéjráncban kívülről befelé elkezdünk dolgozni. Ekkor kezd el a smink füstössé válni, meglágyulni.

Az nem füstös szem, amikor éles szélű fekete szemfestés veszi körbe a szemet!

A füstös lényege maga a „füst”, amit gondos eldolgozással lehet elérni. Csak türelem, most pláne nem hajt a tatár! Szánjatok a sminketekre akár egy órát, a végén hálásak lesztek magatoknak.

Forrás:
Molnár Anikó

A vízvonalat alul és felül is húzzátok körbe fekete szemceruzával, majd spirálozzatok két vagy három rétegben. Töröljétek le, ami a szemetek alá hullott, majd alapozzatok és korrektorral világosítsátok a szem környékét.

Forrás:
Molnár Anikó

Laza púderrel fixáljatok, és most a szemöldökötöket is íveljétek, de erőssége maradjon természetes!

Forrás:
Molnár Anikó

Az arcotokra kerülhet egy üde arcpír, a füstös szem drámaiságát ellensúlyozandó. Az ajkakra ugyanígy, egyre figyeljetek, hogy csillám és egyéb cukiság ne legyen a rúzsotokban vagy ajakfényetekben.

Forrás:
Molnár Anikó

Ellenben a szemhéjra kerülhet csillám bőven, sejtelmes lesz, a tekintetetek pedig még ragyogóbb.

Forrás:
Molnár Anikó

Néhány jó tanács

Vigyetek magatokkal néhány fülpiszkát a partitáskátokban, hogy a vízvonalba esetleg begyűlt fekete szemceruza-maradványokat eltávolíthassátok. Persze a fekete szemceruzát se hagyjátok otthon, hogy megigazíthassátok, ha elmozdult. A púder és a választott ajakszínező pedig nem is kérdés, hogy elkísér az este folyamán. No, nem erről fog szólni a szilveszteri mulatság, de jó, ha ez a néhány dolog nálatok van!

Kívánom, hogy az új évben minden alakuljon úgy, ahogy szíveteknek kedves! Legyen erőtök elengedni, ami már nem szolgál és legyetek bátrak elfogadni, amit az élet kínál!

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
Címkék: #smink #szilveszter
Ajánlott cikkek