Egyéb kategória

Kevin nélkül is van karácsony: a már megunt filmek helyett újítsatok ezekkel!

Egy ünnep van, amit minden évben izgatottan várok, ez pedig a karácsony. Az utolsó pillanatra hagyott vásárlás után pedig leginkább már csak arra vágyom, hogy vége legyen, és minden visszatérjen a normális kerékvágásba. Két rohanás és kötelező családlátogatás között, de inkább esténként egy dolog izgat: bekapcsolni a tévét, és nézni valami nézhetőt.
vous - 2015.12.24.
Kevin nélkül is van karácsony: a már megunt filmek helyett újítsatok ezekkel!

Karácsony előtt már hetekkel a Reszkessetek, betörők! folyik a csapból is, Kevin visít a tévében, én meg a tévé előtt, hogy látni sem akarom. De ha nem ez, akkor mi? Szeretjük a karácsonyi filmeket, a feeling, a sztorik, a családi vígjátékok, mindet imádom, Kevint meg a Télaput kivéve. Miért kárhoztatnak minden évben arra, hogy főműsoridőben ezeket adják? (Tudom, a gyerekek miatt…)

Szóval, ha túléltétek a kezdeti sokkot, hogy ismét csak ez jut az ünnepekre, akkor mutatok nektek olyan filmeket, amiket talán még nem láttatok tizenháromszor, és a forgatókönyv valamivel jobb, mint a betörőket kínzó és a nézők idegein táncoló gyereké.

A szingli karácsony

Üdv a klubban, nem vagytok egyedül! Mivel karácsony van és az emberek folyamatosan csak elérzékenyülnek, meg együttéreznek másokkal és hiányolnak olyan személyeket (például exüket) az életükből, akikhez jó lenne odabújni, ezért egyből orvosolni szeretném a problémát egy tényleg jó vígjátékkal. A Bridget Jones naplója alapmű, leginkább a szingliknek, és azoknak, akik imádják a szerencsétlen nőket. Igen, Hugh Grant iszonyú szexi.

Az otthont cserélős karácsony

Két összetört szívű nő két hétre otthont cserél. Cameron Diaz Londonba utazik Amanda szerepében. Kate Winslet Irisként érkezik meg Los Angelesbe. Mindkét nő terve az, hogy egyedül töltsék az ünnepeket, mindenkitől távol, egy másik városban, ahol nem ismernek senkit.

A film nem is lenne igazán karácsonyos, ha a szerelem nem kopogtatna be mindkét nő ajtaján, így a pasimentes vakáció ebben az évben sem jött össze. A Holiday szuper vígjáték az összetört szívűeknek, akik egyedül karácsonyoznak, tíz liter bor társaságában.

A karácsonyi változás

A klasszikus Charles Dickens művet feldolgozták már párszor, de a 2009-ben elkészült animációs változat, a Karácsonyi ének az eddigi legjobb, ami valaha történhetett vele. Jim Carrey, Colin Firth, Gary Oldman. Az ismert neveknek köszönhetően egyből szívesebben nézzük meg a filmet, ami egy mogorva öregemberről szól. Egészen addig morog magában, amíg három karácsonyi szellem (a múlt, a jelen, a jövő) meg nem látogatja. Szembesítik addigi életével és megkapja az utolsó esélyt, hogy átértékelje az életét.

Karácsonyi fények

Thomas Kinkade a téli szünetre hazamegy az egyetemről, hogy meglátogassa édesanyját és testvérét. A fiú megtudja, hogy a házukat elárverezik. Thomas festő, aki tehetségével megadja az esélyét annak, hogy a családja ne veszítse el az otthonát. Egy elhagyatott raktár falára utcai csendéletet fest. A film betekintést nyújt egy fiatal festő pályakezdő éveibe, ahol Thomas nemcsak a festészet, de az élet rejtelmeit is megtanulja. A művész legfontosabb feladata, hogy soha ne adja fel.

A 2008-as Karácsonyi fények (The Christmas Cottage) főszereplője Jared Padalecki, aki a Szívek szállodájában Rory első szerelmét alakította.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.