Egyéb kategória

Helyzetek, amelyekben soha ne használjatok emojikat!

Még szerencse, hogy léteznek emojik, mert lényegesen megkönnyítik a mindennapi kommunikációnkat. Sokszor elég csak egy ikont küldeni üzenetben és a csevegőtársunk már kódolja is az üzenetet. Ám vannak olyan helyzetek, amelyekhez cseppet sem illenek a mobilos hangulatjelek.
vous - 2015.12.23.
Helyzetek, amelyekben soha ne használjatok emojikat!

Én nagyon sokszor használok emojikat, és tuti, hogy hamarosan Kim Kardashian Kimojijait is beszerzem, mert KELL és kész. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül, hogy mániákusan teszem a smiley-kat az üzeneteimbe, hiszen néha többet mondanak, mint a szavak. Viszont vannak helyzetek, amikor megálljt kell parancsolnom a kezemnek és visszafogni az emojikat. Sok esetben ugyanis nem illik hangulatjelekkel kommunikálni. Hoztam négy példát, mikor ne tegyetek emojikat az üzenetbe.

Szakítás

Jó, persze, üzenetben nem illik szakítani, de ha mégis úgy hozza az élet, hogy chaten kerül erre sor, soha ne tegyetek szomorú emojikat a mondandótok közé. Ez ugyanolyan alapszabály, mint hogy soha ne mondjátok azt: „legyünk inkább barátok”.

Részvétnyilvánítás

Ha emojikat használtok ilyen esetben, az nagyon komolytalan. Sőt, ilyenkor sokkal jobb egy telefonhívás, vagy ha közeli ismerősről van szó, egy személyes látogatás.

Forrás:
GIPHY

Titoktartás

Amikor megígéritek valakinek, hogy megtartjátok a titkát, jobb megtartani az emojikat is. Tegyük fel, egy barátnőtök megtisztel benneteket egy személyes információval, ilyenkor azonnal küldenétek a szíveket, ugye? Nyugi, én is kapásból így tennék. De inkább szolgáljuk meg a bizalmát, mintsem az éterben elvesző szívekkel bombázzuk!

Főnökkel vagy tanárral chatelés

Ha a főnökötök vagy az egyetemi tanárotok megadja a telefonszámát, esetleg ismerősötök lesz a Facebookon, jobb nem üzegetni neki, főleg nem smiley-kkal. Ha nagyon sürgős dolog miatt kell vele beszélnetek, és nem tudjátok személyesen elintézni, inkább hívjátok fel telefonon.

Ajánlott cikkek