Egyéb kategória

A ti anyukátok is boszorkány?

Psszt! A falnak is füle van! Anyu meghallja! Na, fel a kezekkel, ki hallott/mondott ilyet gyerekkorában? Mert tényleg így volt. Nem tudtuk, hogyan, miképp, elképzelésünk sem volt, de anyu tényleg MINDENRŐL tudott. Boszorkányanyu. Így hívtuk a háta mögött. Tudta ő ezt jól, mindig mosolygott rajtunk.
vous - 2015.12.13.
A ti anyukátok is boszorkány?

Tinédzserkorunkban nem örültünk ennek annyira. Észrevett mindent, amit nem kellett volna: kósza slukk cigi, kései hazasurranás, eltitkolt esések, súrlódások, egy kör a srác mögött a motoron. Hiába, a falu népe gyorsabb, mint az MTI. Terjedt a sztori, nem biztos, hogy az igazság.

Ma már azonban szeretjük boszorkányanyut. Tudjuk, a szeretete nem ismer határokat. A felnőttkor küszöbe után jóval már nem tudunk elképzelni ennél szerencsésebb, jobb dolgot a világon. Egyszer, mikor otthon voltam, rosszul lettem éjjel. Éreztem, el fogok ájulni, és tele volt a ház emberekkel. Bárki nevét tudtam volna kiáltani, de mielőtt elsötétült volna előttem a világ, utolsó erőmmel anyu után kiáltottam. Még mindig ő a legbiztosabb pont.

Forrás:
pixabay

Mert anyu, boszorkányanyu az, aki mindent tud, átlát rajtatok a röntgenszemével, megérzi, ha sírásra áll a lelketek, tudja, mikor milyen szóra van szükségetek, fél szóból ért mindent. Olyan kérdéseket tud feltenni, amiktől megakad bennetek az ütő, és bár sokszor műveli, még mindig meg tud lepni, hogy ennyire jól átlát minden helyzetet.

A lényeget mondd, valami van. Terelsz. Megint mi történt? Mit csináltál? Fáj? Félsz? Sírsz? Ki bántott? Mi bánt?

Nincs olyan, hogy nem válaszoltok, pont ő az, aki előtt megnyíltok, meséltek. Mindent, az utolsó történésig. Akinél megpihentek, mert ehhez is jól ért: boszorkányosan megnyugtat, megszeretget, elűz mindent. Mintha tényleg varázsolna, tényleg lenne egy pálcája, amit nem láttunk még eddig soha.

Egy pálca, amivel egy legyintéssel megold mindent. Boszorkányanyu.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!