Egyéb kategória

Ez történik a testünkkel, mikor dühösek vagyunk

A méreg elönti az agyunkat. Csak egy mondás, de ki gondolta volna, hogy ez tényleg megtörténik? Ha nem is a méreg, de valami más megmozdul a testünkben, amikor idegesek vagyunk.
vous - 2015.12.02.
Ez történik a testünkkel, mikor dühösek vagyunk

A méreg kihat a testünkre és elindít bizonyos folyamatokat, amikről eddig fogalmunk sem volt. De most elárulom nektek, mi történik a testünkben, amikor valaki felbosszant.

1. Az agy megkapja az üzenetet

A méreg eléri az amygdalát, ami az agyunk azon része, ami az érzelmi reakciókért felelős. Elindul a vészjelzés a testünkben.

Forrás:
GIPHY

2. Az üzenet továbbjut a mellékveséhez

A mellékvese megkapja az adrenalinlöketet, ami beindítja a tesztoszteron termelődését, a harag megkapja a lendületet.

Forrás:
GIPHY

3. Tombolás

Az adrenalin miatt őrjöngeni kezdünk. Nem biztos, hogy törünk-zúzunk, de az izmaink életre kelnek. A szemöldökünk és a szájunk körüli izmok is rángani kezdhetnek.

4. Hangoskodás

Mindenért az adrenalin a felelős. Észre sem veszitek, de hangosabban kezdtek beszélni, mutogattok, és gyorsabban beszéltek, mint ahogy az agyatok feldolgozza az információt.

5. Elönt a méreg

A vérnyomás megnő, a szívetek hevesebben ver és totálisan átadjátok magatokat a dühnek. Ezek a tünetek csak a test vészjelzései, hogy nyugodjatok meg.

Nyilvánvaló, hogy nagyon nehéz elkerülni, hogy dühösek legyünk, de próbáljatok meg kevesebb dolog miatt stresszelni, hiszen a hosszú távú idegeskedés árt az egészségeteknek.

Címkék: #ideges #mérges #test
Ajánlott cikkek