Egyéb kategória

Ez történik a testünkkel, mikor dühösek vagyunk

A méreg elönti az agyunkat. Csak egy mondás, de ki gondolta volna, hogy ez tényleg megtörténik? Ha nem is a méreg, de valami más megmozdul a testünkben, amikor idegesek vagyunk.
vous - 2015.12.02.
Ez történik a testünkkel, mikor dühösek vagyunk

A méreg kihat a testünkre és elindít bizonyos folyamatokat, amikről eddig fogalmunk sem volt. De most elárulom nektek, mi történik a testünkben, amikor valaki felbosszant.

1. Az agy megkapja az üzenetet

A méreg eléri az amygdalát, ami az agyunk azon része, ami az érzelmi reakciókért felelős. Elindul a vészjelzés a testünkben.

Forrás:
GIPHY

2. Az üzenet továbbjut a mellékveséhez

A mellékvese megkapja az adrenalinlöketet, ami beindítja a tesztoszteron termelődését, a harag megkapja a lendületet.

Forrás:
GIPHY

3. Tombolás

Az adrenalin miatt őrjöngeni kezdünk. Nem biztos, hogy törünk-zúzunk, de az izmaink életre kelnek. A szemöldökünk és a szájunk körüli izmok is rángani kezdhetnek.

4. Hangoskodás

Mindenért az adrenalin a felelős. Észre sem veszitek, de hangosabban kezdtek beszélni, mutogattok, és gyorsabban beszéltek, mint ahogy az agyatok feldolgozza az információt.

5. Elönt a méreg

A vérnyomás megnő, a szívetek hevesebben ver és totálisan átadjátok magatokat a dühnek. Ezek a tünetek csak a test vészjelzései, hogy nyugodjatok meg.

Nyilvánvaló, hogy nagyon nehéz elkerülni, hogy dühösek legyünk, de próbáljatok meg kevesebb dolog miatt stresszelni, hiszen a hosszú távú idegeskedés árt az egészségeteknek.

Címkék: #ideges #mérges #test
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.