Egyéb kategória

A hely, amit azért hagyott ott a pincér, mert az orgiáktól nem tudott dolgozni

Michael Jackson, Cher, Woody Allen, Mick Jagger és Calvin Klein. Ki nem találnátok, mi a közös ezekben a hírességekben! Ha azt mondom, Studio 54 még mindig nem vagytok közelebb a megoldáshoz. Meg sem születtetek, de ez a diszkó már legendává vált, és bezárt. De mi volt a különlegessége, hogy még ma is írok nektek róla? A Studio 54 a diszkókorszak legmenőbb helye volt, egyfajta Woodstock, csak falak közé zárva. A falak persze csak fizikailag álltak, hiszen az itt bulizóknak semmi nem szabott gátat.
vous - 2015.12.01.
A hely, amit azért hagyott ott a pincér, mert az orgiáktól nem tudott dolgozni

Amikor a vietnami háború véget ért, amikor a szexuális forradalom elindult, kinyitott a partitörténelem legbotrányosabb klubja.

A Studio 54 1977-ben kezdett dübörögni Manhattanben az 54. utca 254. száma alatt. Innen az először semmitmondó név, amely legendává vált. Az itt bulizó hírességek és a szerencsés civilek, akik – a véletlen folytán vagy mert baromi jól néztek ki – bejutottak a helyre nem aprózták el a bulizást. Durva orgiák, ipari mennyiségű kábítószer és eufória. Ilyenek voltak az esték a klubban, amely legendává tette, az lett a veszte is.

A tulaj, Steve Rubell kétes ügyei nem engedték, hogy a klub tovább szárnyaljon. A rendőrség 1983-ban bezáratta a helyet adócsalás miatt. Amikor elkezdték lebontani a diszkót, a falakba rejtve is kokaint találtak. Érdekes, hogy az amerikaiak Steve Rubellt még ma is ikonnak tartják, aki megteremtette a ’80-as évek kánaánját.

Ennek ellenére a fickóról sötét pletykák keringtek: maffiaügyek, kábítószer-kereskedelem, és a már említett adócsalás. Rubell 45 évesen AIDS-ben halt meg 1989-ben. A szórakozóhely történetét egy filmben is feldolgozták, Ryan Phillippe, Salma Hayek és Mike Myers főszereplésével.

A leghíresebb pincérfiú

Forrás:
Youtube

Hihetetlen, de Alec Baldwin pincérfiúként dolgozott a klubban. Elmondása szerint azért hagyta ott akkori munkahelyét, mert annyira felizgatta a látvány, amikor csoportokban szexeltek előtte, hogy nem bírt dolgozni.

Az igazi sztori a pincében és az emeleten volt

Úgy hírlik, hogy bár egy-egy szerencsés civil együtt bulizhatott a hírességekkel, a klub pincehelyisége mégsem volt mindenki számára elérhető. Az, hogy mi zajlott ott, a mai napig nem derült ki. Nem úgy, mint az emeleti Gumi-szoba legendája. Állítólag oda csak a meleg férfiak vonulhattak félre.

A leghíresebb jelenet

A Studio 54 talán leghíresebb jelenete, amikor Mick Jagger exfelesége, Bianca Jagger a 30. születésnapján egy gyönyörű fehér lovon „vágtatott” be a klubba. Bianca azóta elárulta, hogy igazából szó sem volt lovaglásról, csupán Rubell gondolta úgy, egy ló feldobná az esti bulit, ő meg kihasználta az alkalmat és felpattant rá.

A diszkódiktátor

Azt, hogy a sztárokon kívül ki bulizhatott bent egyszerűen eldöntötték. A klub előtt várakozókat végignézték és rámutattak azokra, akiknek az öltözéke megfelelő volt a klub nívójához. Volt, akit hazaküldtek, öltözzön át, és próbálkozhat újra, de a legtöbb fiatalnak megtiltották, hogy újra beálljon a sorba, hiszen mégsem állhat a Studio 54 előtt egy rosszul öltözött ember.

Mit gondoltok, bejutottatok volna a Studio 54-be?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.