Egyéb kategória

Három trükk és két eszementen egyszerű kütyü diótöréshez

Vészesen közeleg a karácsony, az év legszebb ünnepe, ahol az igazi háziasszonyok és konyhatündérek megmutathatják tudásukat főzésben és sütésben egyaránt. Ha az asztalra diós sütit szeretnétek, de el akarjátok kerülni a diótörés utáni kézfájdalmat, mindenképp fogadjátok meg az alábbi tippeket!

vous - 2015.11.29.
Három trükk és két eszementen egyszerű kütyü diótöréshez

Bár a sütemények és a konyha egyik fontos szereplőjéről van most szó, mégsem tudunk róla túl sok mindent. Ó, pedig mennyi mindenre jó a dió! Tele van vitaminnal, az idegrendszerrel jó barátok. A diólevélben C-vitamin, a gyümölcsében, tehát a magjában fehérjék, ásványi anyagok, vitaminok (E, B) vannak. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, hasmenés ellen is használható.

Diót törni kalapáccsal a legegyszerűbb, ezt mindenki tudja. Viszont most olyan profi diótörő kütyüket mutatok nektek, amikkel már élvezet ez a hadművelet!

A fenti két kütyün kívül persze biztos, hogy számos találmány van, ami megkönnyíti a háziasszonyok életét diótörés területén. Viszont ha csak a kalapács marad, akkor itt van három diótörést könnyítő trükk, amik bár időigényesek, de garantáltan segítik a törést.

1. Áztatás

A dolgotok egész egyszerűen annyi, hogy egy tálba vizet engedtek, beleraktok annyi diót, amennyi belefér és 10-12 órán keresztül állni hagyjátok. Ezután sokkal könnyebben tudjátok majd megtörni a diót.

2. Gőzölés

Egy nagy lábos vizet forraljatok fel, tegyétek fölé szűrőben a diókat és gőzöljétek őket egy órán át. Ezután pedig egyből használjátok fel a dióbelet, sütőben 50 fokon szárítsátok meg.

3. Sós vizes áztatás

Ha a sima vizes áztatás nem működött, a továbbfejlesztett verziója már tuti fog. Egy tál vízbe rakjatok egy-két evőkanál sót is. Fél napig áztassátok a diócsapatot, utána rakjátok őket a a sütőbe megszáradni, nagyjából öt percre. Miután kihűltek, már törésre készen állnak rendelkezésetekre.

Ha ezek után még mindig a kézzel törő módszer mellett döntötök, akkor ebben a videóban megmutatják, hogy a legegyszerűbb:

Nem tetszik egyik sem? Semmi baj, sütisütés előtt fogjátok be a pasitokat diót törni és a darálást is bízzátok rá bátran.

Címkék: #dió #tippek
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.