Lélek

A Nyilas jegy jellemzése – Ő a jóindulatú és lelkes kalandor?

Egy Nyilasnak mindig tudnia kell, hogy éppen hová tart. Ezért célokra, ideákra mindig szüksége van. Közlékenyek, nyersen őszinték, kalandorok és általában hódító vágyakkal rendelkeznek. Viharos időkben is képesek kikacsintani a borús felhők mögül, mivel örök optimisták és szentül hiszik, hogy a külső események hatására a helyzet pozitív irányba fordul.
vous - 2015.11.24.
A Nyilas jegy jellemzése – Ő a jóindulatú és lelkes kalandor?

5 tulajdonság, amit mások gondolnak a Nyilasról:

  1. Lelkes és jóindulatú
  2. Mértéktelen
  3. Idealista
  4. Világjáró, nagy utazó
  5. Ígérgető

1. Történjen végre valami

Kedvenc mondatuk: „Kell valaminek történnie”. Egyrészt akkor használják, amikor hisznek a külső erők sorsfordító hatásaiban, másrészt amikor másokat lelkesítenek. Képesek visszaadni az elvesztett reményt, a hitet a boldogság megtalálásában. Jóindulatúak, akikre a nehéz pillanatokban is lehet számítani. Ha ti nem is, ők helyettetek is képesek hinni abban, hogy előrébb juttok. Ha valamilyen véletlen folytán mégsem jönne össze, a számonkérést felejtsétek el.

2. Mérték, mérték, mérték

Forrás:
Cséfalvay Fanny

A mértékletesség megtanulása minden Nyilas számára tanulandó életfeladat. A túlzás az alaptermészetük része. Képes eltúlozni, felmagasztalni saját képességeit, gondolatait, büszke saját véleményére, tudására. Talán emiatt nehezen tud a saját korlátain túllépni.

Segítő szándékú, aki igyekszik mindig jó lenni: éppen ezért erős a meggyőződése, hogy amit tesz, amit mond, az mindig jó, és nehezen viseli, ha nem osztják a véleményét.

3. Idealista és naiv

Idealista. Igen, és mint minden kettős jegyben (Ikrek, Halak), így a Nyilasban is az idealista én és a reális én egyszerre jelen van. Baj csak akkor van, ha ez a két én-rész egymástól nagyon távol van. Ilyenkor az a belső vágy vezérli, hogy magasabb célokra hivatott, felsőbbrendűnek érezheti magát és nagyratörő vágyait a külvilág felé irányítja: tökéletes kosztüm, a legdrágább öltöny, a legnagyobb autó, luxus – vagyis elbújik a tökéletesség álarca mögé.

A Nyilasnak a legnehezebb elfogadnia önmagát és a reális énjét a maga tökéletlenségével. Általában az élet második felében többet foglalkozik azzal, hogy ki is ő valójában.

4. A kaland a vérében van

Nem kell kétszer mondani egy Nyilasnak, hogy utazzunk el. A változatosságra nagy az igénye. Világjáró, nagy utazó. Szabadságvágya, tudásvágya és kalandvágya együttesen messzi tájakra csalogatja. Kedveli a nagy baráti és családi összejöveteleket, kirándulásokat, az esti virrasztásokat, a kártyapartikat, a jó bulikat.

5. Nagylelkű, de…

A Nyilas kijelentései mindig nagylelkűen hangzanak. Felajánlásai is. Amikor azonban tényleg szükségünk lenne rá, élnénk vele, nem ritka, hogy éppen elfoglalt, vagy elutazott, nem ér rá, majd holnap, jövő héten… majd hívlak… Ha viszont neki ígértek meg valamit, azt maradéktalanul észben tartja, különösen, ha pénzről van szó. A Nyilas árnyoldala az ígérgetés, a felvágás, szereti jobb színben feltüntetni magát kiélvén vágyálmait: gazdag, sikeres, fontos ember.

Alapvetően minden érzelmi találkozás azzal a reménnyel tölti el, hogy helyzete gyümölcsözővé válik majd. A szerencsejátékra való hajlamát szintén az a nyerési vágy táplálja, hogy majd ettől megváltozhat az élete.

A Nyilas fél mindenfajta elkötelezettség-vállalástól, nem bírja a korlátokat. A kézzelfogható valóság számára valódi kihívás. Vicces, intelligens és nyughatatlan természetének köszönhetően sohasem unalmas az élet mellette.

Ha a társad Nyilas…

… lelkesedése ragadós. Halála a követelések és a kiadott parancsok. Bár szabadságvágya nagy, képes feladni belőle, ha azt érzi, hogy aki mellett van az nyitott a szellemi-filozófiai fejtegetésekre, illetve olyan barát, akivel megoszthatja álmait és akkor is ott marad mellette, amikor az ébredés következtében zajosan földet ér.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.