Egyéb kategória

5 tipp, hogy megússzátok az utolsó pillanatos ajándékvásárlást

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én tiszta szívből gyűlölök az utolsó pillanatban ajándékot kitalálni, beszerezni, az összes létező plázát bejárni ihletért, és legfőképp azért, hogy ott legyen a fa alatt az, aminek ott kell lennie. Ugye, hogy ti is így vagytok ezzel?
vous - 2015.11.26.
5 tipp, hogy megússzátok az utolsó pillanatos ajándékvásárlást

Legutóbbi utolsó pillanatos karácsonyi vásárlásom úgy nézett ki, hogy minden kezem tele volt szatyrokkal, izzadtam, mint a ló, viszketett az orrom, és nagyon meg akartam vakarni, de szabad kéz híján nem ment. Aztán elkezdtem viszketni mindenhol a melegtől, és a sok embertől azt hittem, ott helyben megőrülök. Valószínűleg ők is így voltak velem, mindenki ajándékok után rohangált. Őrültnek néztek ki, és szerinem ők is annak láttak engem. Akkor eldöntöttem, hogy Én.Ilyet.Még.Egyszer.Nem.Csinálok.

Azóta nem történt velem ilyen, szerencsére, és az alábbi 5 megelőzési stratégia abszolút bevált, így megosztom veletek, hátha éppen ti is egy hajszálnyira vagytok attól, hogy belebolonduljatok a karácsonyba.

Írjatok listát!

Forrás:
pixabay

Egy lista mindig hasznos, akár az időtökkel akartok jól gazdálkodni, akár bakancslistát írtok. Ugyanilyen jó segítőtárs akkor is, ha ajándékokat kell összeírnotok. Először is, írjátok össze, kiknek akartok ajándékot venni, majd pár ajándéktippet is írjatok a nevek mellé. Ha nincs konkrét ötletetek, akkor érdeklődési kört írjatok oda, vagy azt, hogy mit szeret az illető. Ez már jó kiindulópont ahhoz, hogy merre keresgéljetek!

Hallgassatok a belső hangotokra év közben!

A nagy shoppingkörutatokon, mikor magatoknak vesztek valamit, vagy csak beszaladtok egy boltba körülnézni, biztosan átszalad egy-egy dolog láttán a gondolat a fejetekben, hogy ,,Jaj, ennek XY nagyon örülne!”. Nem jó ötlet ilyenkor otthagyni azt a dolgot, inkább vegyétek meg ott, akkor! Hogy messze van még a karácsony? Karácsony előtti este az az ajándék is nagyon messze lesz, hacsak más el nem vitte azóta.

Füleljetek egész évben…

…és jegyzeteljetek! Néha egy-egy sóhaj, ami kiszalad a családtagjaitok száján, megoldhatja minden dilemmátokat ajándékvásárláskor. Ne az utolsó pillanatban találjátok ki, hogy ki mire vágyik, hanem már év közben is figyeljetek arra, hogy miről mesélnek, minek örülnének. És jegyzeteljetek serényen!

Rendeljetek online!

Forrás:
pixabay

Ha már magatoknak nézegettek dolgokat év közben, biztosan találtok olyan apróságot a szeretteiteknek, aminek örülnének. Pár hónappal szenteste előtt érdemes rendelnetek pár dolgot, úgyis hetekbe telik, míg hozzátok ér a csomag. Pont, mikor elfelejtenétek, hogy miket rendeltetek, kellemes meglepetés lesz a postán állva rájönni arra, hogy tulajdonképpen a listátok felét már ki is pipálhatjátok!

Mesterkedjetek ki házilag valamit!

A legolcsóbb, legkedvesebb ajándék egy személyre szabott, saját kezűleg készített apróság. Cukor nélkül élőknek saját kezűleg sütött, szénhidrát-csökkentett csomagolt sütemény, de néhány nálatok beváltható kupon vagy dekoráció a lakásba is szuper ötlet lehet!

Jó hajszamentes ajándékbeszerzést!

Ajánlott cikkek