Egyéb kategória

Először adott interjút az Eagles of Death Metal zenekar a párizsi terrortámadás éjszakájáról

Az egész világot megrázta a november 13-án történt párizsi terrortámadás, ami 130 ártatlan ember halálával járt. A terrorcselekmény – ahogy arról már mi is beszámoltunk – egyszerre több helyszínen zajlott, ebből az egyik a Bataclan rendezvényterem volt, ahol épp az amerikai Eagles of Death Metal koncertezett. A zenekar tagjai először adtak interjút.
vous - 2015.11.22.
Először adott interjút az Eagles of Death Metal zenekar a párizsi terrortámadás éjszakájáról

Mindannyian értetlenül állunk a jelenleg kialakult helyzet előtt, ép ésszel képtelenek vagyunk felfogni a történteket, és még csak elképzelni sem tudjuk, mit éltek át az emberek, akik akkor ott voltak. Európa több városában is terrorveszély van, rendőrök és katonák sétálnak a legforgalmasabb városközpontokban. Túlélők történeteivel van tele az internet, de az aznap este a Bataclanban koncertező Eagles of Death Metal zenekar most először adott interjút.

A zenekar énekese, Jesse Hughes a Vice-nak adott interjújában elmondta, hogy az öltözőjükbe bújtak el a rajongók, de a terroristák, ahogy rájuk találtak, egyből meg is ölték őket.

Többen az öltözőbe bújtak, de a terroristák oda is bejutottak, és mindenkit megöltek, kivéve azt a kisfiút, aki egy bőrkabát mögé bújt. Az emberek halottnak tettették magukat, és rettenetesen féltek.

Hudges akkor rohant le a színpadról, amikor az iszlamisták berontottak a koncertre, és a tömegbe lőttek. Elmondása szerint azért halt meg ennyi ember, mert mindenki próbálta a barátait menteni.

Az egyik oka annak, hogy ennyi halálos áldozata volt a terrortámadásnak, hogy rengetegen nem akarták otthagyni a barátaikat. Még ebben a helyzetben is másokat helyeztek saját maguk elé.

A teljes Vice-interjú jövő héten jelenik meg, a teljes cikket itt olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.