Egyéb kategória

Tévédivat – Ilyen, amikor a bemondónők jól és rosszul öltöznek

Műsorvezetőnőnek lenni nem egyszerű. Nem elég, hogy nap mint nap több ezer ember nézi minden rezzenésüket, felkészültségük mellett a rájuk adott ruhákat is árgus szemekkel figyelik. Hiszen könnyű a tévé másik oldaláról kritizálni, ugye? Most egy kicsit mi is megpróbáltunk szigorúak lenni és néhány tévés öltözködési szabály alapján eldönteni, vajon milyen is lehet az, amikor a bemondónők jó vagy épp rossz outfitben ülnek a kamerák elé.
vous - 2015.11.21.
Tévédivat – Ilyen, amikor a bemondónők jól és rosszul öltöznek

Általános tévés öltözködési szabályt nehéz lenne megemlíteni, hiszen legtöbbször a műsor jellegétől függ, milyen ruhába is bújtatják a műsorvezetőket. Én ezúttal néhány híradót néztem, és figyeltem meg, mennyire is követik azt a pár alapvető szabályt, amit egy ilyen jellegű műsor kapcsán követni lehet. Hogy mik ezek pontosan? Íme!

  • Fontos elkerülni a túl apró és a túl nagy mintás dolgokat, a kockás és a csíkos felső legtöbbször jobb, ha az öltözőben marad.
  • Érdemes figyelni a színekre, kerülni a túl erős, neon hatású színeket, hiszen mégiscsak egy komoly hangvételű műsorról van szó.
  • Nem javasolt a túlságosan divatos, naprakész trendet követi, hiszen a híradások jellegéhez a klasszikus, letisztult ruhadarabok illenek.

Mintás? Nem jó választás

A gyönyörű magyar híradós, Erős Antónia esetében a bal oldalon látható téglabarna felső tökéletesen illik a hajához és a hétköznapi híradás stílusához, míg a szürkés-kékes csíkos felső egy kevésbé jó választás a minta miatt.

Forrás:
RTLklub

Az RTL Klub után egy másik kereskedelmi csatorna, a TV2 híradójára kerestem rá. A Tényeket vezető Várkonyi Andreának a piros, habár erős szín, remekül áll. Viszont a mellette látható fekete, kissé koktélruhára hajazó felsővel inkább mellényúltak.

Játék a dinamikus színekkel

Forrás:
TV2

A közszolgálati tévé angol nyelvű híradójából is jól látható, hogy a piros szín, erőssége és dinamizmusa ellenére is, sokkal jobb választás, mint a szürke.

Forrás:
M1

Ugyanezen a csatornán az orosz nyelvű híradásban mégis bebizonyosodik, hogy az erős színeket érdemes mellőzni. A pink helyett sokkal kellemesebb választásnak tűnik a hamuszürke.

Forrás:
M1

Ha pedig a nők két kedvenc alapszíne, a fekete és a fehér kerül szóba, érdemes a fehéret választani – legalábbis egy híradó esetében biztosan. Ezt a szőke hírbemondó hölgy is alátámasztja, hiszen a törtfehér blézerben sokkal jobban mutat, mint a fekete változatban.

Fekete vagy fehér?

Forrás:
M1

Ugyanezt a szabályt erősíti a CNN műsorvezetőnője, aki a fehér színnel sokkal jobb hatást ért el, mint a sötét felsőjével. Persze a csíkok itt is lemaradhattak volna!

Forrás:
CNN

A BBC szőke műsorvezetőnője is csatlakozhat azokhoz, akik mellőzhetnék a fekete színt. Habár pink blézere talán egy kissé erős egy híradóhoz, mégis jobban áll rajta, mint a komor fekete.

Szerintetek melyik magyar csatornán öltöznek a legjobban a híradósok?

Ajánlott cikkek