Egyéb kategória

Két kérdéssel eldönthetitek, mire van szükségetek a szekrényetekből

Halmozom a ruhákat otthon, nem bírom ki, hogy két hétig ne vegyek magamnak valamit. A szekrényem kész katasztrófa – ami néha tükrözi az életem is –, soha nem találok semmit, és minden egybeolvad. Nektek is ismerős?
vous - 2015.11.18.
Két kérdéssel eldönthetitek, mire van szükségetek a szekrényetekből

Átláthatatlan káosz, csupa feketeség, árcímkés ruhák, amiket nem fogok felvenni, és kibolyhosodott felsők, amiket szintén nem hordok majd soha. Reggelente meg csak állok, és bambulok magam elé. Persze, átfut a fejemen néha, hogy a rendrakás nem lenne rossz ötlet, a tiltólistás cuccaimat ki kéne szelektálni, ami pedig nem kell, attól egy mozdulattal megszabadulhatnék.

Nem teszem, mert minden nem hordott, de még a szekrényben lógó cuccom megtartására van magyarázat.

Ez olyan olcsó volt, hogy maradnia kell, az olyan drága volt, hogy nem dobhatom ki, ez épp a kedvencem, azt a nadrágot még tuti fel fogom venni (soha nem fogom felvenni), ettől a felsőtől meg csak nincs szívem megválni.

Forrás:
Pixabay

Ezen felbuzdulva pedig, és magamat is motiválva egy kicsit, hoztam nektek két kérdést, amit ha feltesztek magatoknak, egyből tudni fogjátok, melyik ruhadarabtól kell megszabadulnotok.

1. Jól érzed magad benne, ha felveszed?


Sőt, izgatott vagy, ha rajtad van? Ha nem, akkor kuka, ha igen, akkor természetesen maradnia kell. Közepes? Engedd el, nincs rá szükséged. Ezért: ismeritek az érzést, amikor felvesztek valamit reggel, akkor még tetszik, majd ahogy kiléptek a lakásból, rájöttök, nem érzitek benne jól magatokat. Átöltözésre nincs idő, marad a szenvedés egész napra, és az a borzalmas érzés, hogy valami nem az igazi. Kerüljétek el, dobjatok ki minden olyan holmit, ami ezt vált(hat)ja ki belőletek!

A „tetszik is meg nem is” ruhák az igazi divatmumusok, amiket megveszünk, aztán nem hordjuk őket.

2. Mikor volt rajtad utoljára?


Ha arra sem emlékszel, mikor vetted fel legutóbb, egyértelmű, hogy feleslegesen foglalja a helyet. Itt az ideje, hogy elváljatok egymástól, bármennyire is fáj, bármilyen drága is volt, nem kell az neked. Ha hónapok óta arra vár, hogy visszavidd, akkor soha nem fogod megtenni, ha pedig eladni sem akarod, szabadulj meg tőle.

A jó kifogás sose rossz, de higgyétek el, sokkal jobb érzés, amikor kinyitjátok a kétajtós szekrényt otthon, és jó belenézni. Azok a ruhák lógnak ott, amiket szerettek, nincsen káosz, nincsen ruha, amit mindig megfogtok és kivesztek, majd két szemforgatás között ugyanazzal a mozdulattal vissza is tesztek.

Szelektáljatok, hogy átlátható legyen minden, és az lógjon a szekrényetekben, amire igazán szükségetek van.

Ajánlott cikkek