Egyéb kategória

Kegyetlenül kritizálták teste miatt a modellt, most besokallt

Ha körbenézünk az Instagram-modellek között, és esetleg még a több száz vagy ezer kommentet is végiggörgetjük a képeik alatt, beleolvasunk egy-kettőbe, észre fogjuk venni, hogy tízből hat hozzászólás biztos, hogy kritikát fogalmaz meg a modellel szemben. Néha pozitív, de legtöbb esetben inkább negatív.

vous - 2015.11.06.
Kegyetlenül kritizálták teste miatt a modellt, most besokallt

Azt kell, hogy mondjam, ez nem meglepő. Féltékenység, irigység, vagy csak a túl erős belső kényszer a kommentelőkben, hogy “jól megmondják a magukét”? Lehet. Nagyon úgy néz ki, hiába a plus size kampánysorozat a világ összes pontján, hiába a “fogadd el magad” reklámok, hiába a “légy önmagad, szeresd azt, aki vagy” hirdetések, a kritizáló kommentelők nem fogják soha felfogni, hogy a szavaik bántóak. Olyannyira, hogy a legtöbb ilyen modell vagy végleg elköszön a közösségi médiától, vagy kommentharcba kezd az utálkozókkal.

Akárhogy is nézzük, mások testéről (vagy akármi másról) negatív kritikát megfogalmazni soha nem lesz oké. A 19 éves Insta-lány, Sjana Earp egyik képéhez írta a következő sorokat:

Sokkal több vagyok, mint egy test – ezt én is tudom. A számok vagy más emberek véleménye nem határoz meg. A testem, legyen az túl vékony vagy kövér, az én tökéletlen testem.

“Az én tökéletlen testem segít előre menni, utazni, felfedezni, szórakozni vagy megölelni másokat. Számomra épp ez teszi széppé. A testem természetes és nincs manipulálva. Mert amikor ránézünk egy tájra, akkor sem kezdjük kritizálni, milyen alakja van a hegynek, ugye? Szóval miért akarjuk hirtelen elítélni a természetes dolgokat, amilyen az emberi alak is?

Lehet, hogy szomorúnak hangzik, de a képeimet és a külsőmet annyian kritizálták eddig, hogy már egyáltalán nem zavar. (…) Nem fogok bocsánatot kérni, amiért képeket posztolok magamról. Nem fogom szégyellni a saját testem csak azért, mert mások szerint nem vonzó vagy épp nem ‘normális’. Soha, de soha nem fogom hagyni, hogy idegenek sugallják azt nekem, hogyan kéne kinéznem. (…)” – írja elgondolkodtató és inspiráló bejegyzésében a fiatal nő.

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.