Lélek

Így viselik a szakítást a különböző csillagjegyek

Egyik csillagjegy sem tagadja meg önmagát, ha szakításra kerül a sor. Az úgynevezett kettős jegyek – Ikrek, Nyilas, Halak – ellentmondásosságuk miatt a legmegbízhatatlanabb jegyek hírében állnak. Kettősségük miatt hajlamosak párhuzamos kapcsolatokat fenttartani. Ha valami az egyikből hiányzik, kiegészítik a másikból. Ezért ezeknél a jegyeknél nagyon nyomós ok kell, hogy végleges szakításra kerüljön sor. Lássuk, mi a helyzet a többiekkel!

vous - 2021.12.13.
Így viselik a szakítást a különböző csillagjegyek

Nem feltétlenül rossz dolog az, amikor két ember útja valamilyen oknál fogva különválik és szakítanak. Az asztrológiai jegyek általános útmutatót adhatnak az egyén viselkedésére, várható reakcióira. Önmagában a Nap jegyének ismerete (csillagjegy) nem elégséges messzemenő következtetések levonására.

Érdemes még elolvasni a Hold és az aszcendens jegyét is. A mélyebb megértéshez mindig az egyén születési idejére felállított horoszkópból kell kiindulni.

Ki hogyan éli meg a szakítást?

Kos

Az sokkal gyakoribb, hogy egy Kos szakít, mintsem hogy vele szakítsanak, ami egyet jelentene a vereséggel. A Kos pedig ebbe nem tud beletörődni. Ha számára tényleg fontos volt a másik, mindent megtesz, hogy visszahódítsa, még az erőszak bizonyos formáitól sem riad vissza. Felajánlja, hogy kezdjük újra, kezdjük elölről. Gyorsan új kalandba kezd.

Bika

Neki nem elsősorban a személy fog hiányozni, hanem az érzés, hogy valaki ragaszkodik hozzá, vagy hogy ő ragaszkodhasson valakihez. Úgy érzi, elpazarolta a fiatalságát, az idejét, a pénzét a másikra. Nehezen enged el bárkit is, és amíg a pénzügyek nincsenek rendezve, addig még bízik benne, hogy a szakítás nem végleges.

Ikrek

Első körben figyelmen kívül hagyja a szakítás tényét, és ha már a jó, de beszéljük meg sokadik körén is túl vannak, a barátai körében vigasztalódik. Valójában mélyen megbántódik, és csak leplezi a bizonytalanságát, ezért mutatja magát magabiztosnak és hűvösnek. Hamar másik partner után néz.

Forrás:
iStock

Rák

Gyerekesen reagál. Nem a szakítás ténye fáj elsősorban neki – bár nagyon érzékeny –, hanem az, hogy nem lesz rá szükség, és hogy nem lesz kiről gondoskodnia. Amúgy minden szakítás olyan számára, mintha egy anyai köteléket vágnának ketté: vagy együtt sír veled a válladon, az utolsó estét is összebújva töltitek szentimentális hangulatban. Vagy pedig úgy megsértődik, hogy a másiknak okoz lelkiismeret-furdalást.

Oroszlán

A szakítás – ha vele teszik – méltatlan és igazságtalan. A Shakespeare-drámák eltörpülnek mellettük, és a teátrális jeleneteik révén ismét magukra tudják vonni a barátaik figyelmét, amely gyógyír sebzett lelkükre. Majd legközelebb újra folytatják – Shakespeare-összes kifulladásig. Egyébként ha érzik, hogy ki akarják rakni a szűrüket, akkor képesek újra rákapcsolni, és eljátszani a hős szerelmest.

Szűz

Alapvetően igyekszik elkerülni a szakítást. Ha mégis idáig fajulnak a dolgok, meg akarja érteni, mi történt, mit rontott el. Rágódik, hibáztatja magát, vagy belemenekül a munkába. Addig nem tud továbblépni, amíg a kiváltó okokat meg nem érti.

oroszlán

Öt mondat, amit soha ne mondj…

Néha jobb, ha csendben maradunk, vagy legalább jól megfontoljuk, mit mondunk egy adott csillagjegy szülötteinek. Korábbi cikkeinkből megtudhatjátok, melyik az az öt mondat, amit nem hallana szívesen egy Oroszlán, egy Szűz és egy Mérleg.

Mérleg

Először mérlegeli a szakítás előnyeit és hátrányait. Természetesen nem fogja kimutatni, hogy mennyire megbántva érzi magát. Ő igyekszik fair módon viselni a döntést. Felteszi a „minden rendben” álarcát és amilyen hamar lehet, felfrissíti a baráti kapcsolatait.

Skorpió

Egy Skorpiótól megszabadulni? Felejtsd el! Előbb hal bele, mint hogy elengedjen. A régi sérelmeivel elő fog jönni, vagy tudni akarja, hogy ki miatt szakítottak vele, utána fog nyomozni – mert olyan nincs, hogy csak úgy egyszerűen vége legyen. Készülj a bosszújára. Szeret elégtételt venni – anélkül csak hiszed, hogy megszabadultál tőle. A „csak” legyünk szexbarátok ügyes taktikai fogás.

Nyilas

Hajlamos jobbnak látni a kapcsolatot, mint amilyen az valójában volt. Alapvetően nem viseli meg a szakítás, hamar továbblép és keres újabb célokat. Az esetleges kényelmet és a luxust sajnálja, amit maga mögött kell hagynia. Utazgat vagy tanulásba fog. Ha szakítanak vele, általában jó barát tud maradni. Optimistán néz a jövő felé, ami csupa új és nagyszerű élményt tartogat még számára.

Bak

Valószínű, hogy valamilyen ironikus megjegyzés elhagyja majd a száját és az anyagi érdekeit fogja előtérbe helyezni. Hidegvérrel, rezzenéstelen arccal, tárgyilagosan veszi tudomásul és érezteti a másikkal, hogy még egy ilyen tökéletes partnert nem fog találni, mint ő volt. Fájdalomdíjként magával visz mindent, ami mozdítható.

Vízöntő

Flegmán veszi tudomásul, hogy vége. Nyíltan nem fog konfrontálódni, nem alacsonyodik le. Valójában presztízskérdést csinál, és bizonygatni fogja, hogy egyediségéhez és megismételhetetlen nagyszerűségéhez nem mindenki ér fel.

Halak

Nem szeret a tényekkel szembesülni, ezért általában hatalmas csalódás éri. Nem érti, hogy bár mindent megtett a kapcsolatért, feláldozta magát, mégis vége van. Spirituális útkeresésbe kezd, hogy megértse az okokat, de az sem ritka, hogy valamilyen zenei, művészi tevékenységben vagy az alkoholban talál vigaszt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.